Culinair centrum & hotel

Amsterdam krijgt een ‘centrum van smaak’. Tegenover het Olympisch Stadium wordt het ‘Zuidblok Stadionplein’ gerealiseerd. In het gebouw komen een culinair centrum en een hotel. Het project wordt ontwikkeld door IQNN Vastgoed en Vink Bouw.


Gouden duurzaamheidsklasse
Duurzaamheid was een speerpunt bij het ontwerp van het gebouw. Dit heeft geresulteerd in de klasse ‘goud’ ten aanzien van de normering voor duurzame hotels van de gemeente Amsterdam. Daarnaast krijgt het hotel ook Green Key- en Greenglobe-certificaten toegekend. Het Warmte Koude Opslagsysteem voor de verwarming en koeling van het pand levert een belangrijke bijdrage in de duurzaamheid.

Verder is het complete dak voorzien van PV panelen voor duurzame elektriciteit en zonnepanelen voor de levering van zonnewarmte. De WKO installatie en langjarige exploitatie wordt door Vaanster verzorgd in samenwerking met installateur Van Galen.

Tijdloos, massief en grootstedelijk De architect heeft rekening gehouden met de omringende panden, zoals de Berlage woningen en de Citroëngarages van architect Wils. De dakrand van het gebouw is op dezelfde hoogte gehouden als de woonblokken en is net als bij de woningen overstekend ten opzichte van de gevel. Conform de huidige bebouwing is het resultaat een tijdloos, massief en grootstedelijk ontwerp. Onder het pand komt een parkeergarage, waar zowel buurtbewoners, hotelgasten als bezoekers van het culinair centrum gebruik van kunnen maken.