Waar vind ik meters en meterstanden?

Daar waar de warmte en koude uw huis binnenkomen en de hoeveelheid geleverde energie gemeten wordt, bevinden zich zowel de afgifteset als de energiemeter met de meterstanden. De energiemeter registreert de hoeveelheid afgenomen warmte; de hoeveelheid afgenomen koude meten we niet. Op de energiemeter is een display te zien met de meterstand. Ook zit er een bedieningsknop op, waarmee u gemakkelijk de voorgaande meterstanden doorloopt. Ziet uw energiemeter er anders uit dan op het plaatje? Kijk dan eens op uw persoonlijke pagina. Daar vindt u een uitgebreide gebruiksomschrijving van úw meter en uw andere Vaanster-apparatuur.

Meten van uw meterstanden
U hoeft zelf de meterstanden niet aan ons door te geven. U hoeft ook niet thuis te blijven voor de meteropnemer. De meterstanden worden iedere maand automatisch uitgelezen en verstuurd aan Vaanster Energie. Alleen bij een verhuizing vragen wij u eenmalig de meterstanden aan ons op te geven; deze standen controleren en vergelijken we dan met de bij ons bekende standen.

Warmwatermeter
U bent één van de uitzonderingen wanneer u niet alleen het warme water voor uw energiesysteem, maar ook het warme water uit de kraan van Vaanster Energie krijgt. U vindt dan naast de energiemeter ook een meter voor het warme water uit de kraan. Daarnaast ziet u nog een meter voor het koude water, deze meter is niet van Vaanster, maar van het waterbedrijf waar u uw kraanwater van afneemt. U heeft dus drie meters. Eén meter voor het warme water van de verwarming, oftewel de energiemeter van Vaanster. Eén meter voor het warme water uit de kraan, de warmwatermeter van Vaanster. En één meter voor het gewone water uit de kraan, de watermeter van het waterbedrijf.

Heb ik een warmwatermeter van het waterbedrijf of van Vaanster?
In de meeste gevallen neemt u gewoon water af van het waterbedrijf in uw omgeving. Zo’n waterbedrijf levert koud water bij u af en wanneer u warm water nodig heeft, verwarmt de afgifteset van Vaanster het koude water dat het waterbedrijf aan u levert.