Wanneer ontvang ik een jaarafrekening?

In maart ontvangt u een eindafrekening voor uw energieverbruik van het voorgaande jaar. Op de eindafrekening vindt u het betaalde voorschotbedrag terug, evenals het geregistreerde warmtegebruik. Het verschil wordt met u verrekend. Heeft u minder energie verbruikt dan vooraf ingeschat, dan krijgt u geld terug; en heeft u meer energie verbruikt dan ingeschat, dan betaalt u een gedeelte bij.

Meterstanden
Voor de jaarrekening hoeft u geen meterstanden op te geven. U hoeft ook niet thuis te blijven voor de meteropnemer. Vaanster Energie ontvangt de meterstanden maandelijks automatisch en stuurt u op basis daarvan een rekening. Als u zelf de stand wilt controleren, kunt u handmatig uw energiemeter uitlezen. Hoe u dit doet, leest u op uw persoonlijke pagina.

Waar kan ik terecht met mijn betalingsvraag?
Vragen over betalingen of facturen stelt u het beste per email of via uw persoonlijke pagina. Uw vraag wordt binnen 24 uur óf op de eerstvolgende werkdag beantwoord. Kunt u niet wachten? Bel dan voor administratieve vragen tijdens kantooruren 0900-VAANSTER.