Welke producten levert Vaanster Energie?

Warmte en koude in uw huis, winkel of kantoorpand. Dat is wat we leveren. Dat doen we via een afgifteset die is aangesloten op een energiemeter en het energienet van uw gebouwencomplex of wijk.

Warmte
U krijgt het hele jaar door warmte. Die warmte krijgt u in de vorm van warm water dat overal in huis door uw verwarmingsleidingen loopt. Het water uit de kraan komt niet bij iedereen rechtstreeks van Vaanster, maar wordt wel altijd door ons opgewarmd. Dat gebeurt in de afgifteset waar het water en de energie binnenkomen. Zo wordt het door u ingekochte koude leidingwater door Vaanster opgewarmd.

Koude
Afnemers van warmte worden ook in koeling door ons voorzien. Vaanster levert koud water aan wat u kunt gebruiken om de vloer te koelen, dit noemen we comfortkoeling. Koud water stroomt door uw vloerleidingen, waardoor de temperatuur in huis comfortabel blijft. Hoewel een airco harder koelt, is dit systeem stukken zuiniger en dus vriendelijker voor uw portemonnee. Het systeem is wel afhankelijk van een minimum buitentemperatuur. Het resultaat van deze koeling is sterk afhankelijk van uw vloerafwerking.