Nieuw Overbos: onafhankelijkheid en comfort voor ouderen

Beuk, Linde of Denne. De namen van de drie woontorens doen een bosrijke omgeving vermoeden. Voeg daar de plaats Heemstede aan toe en dan weet je het zeker: dit moet een mooie locatie zijn. Wooncomplex Nieuw Overbos werd begin dit jaar opgeleverd. Inderdaad prachtig gelegen in een bos, maar ook op loopafstand van de winkels en op een kwartiertje rijafstand van het strand. De nieuwbouw is ontstaan vanuit de veranderende zorgvraag van ouderen. Meer onafhankelijkheid en comfort, maar wel met de mogelijkheid om zorg in te schakelen waar nodig.

Contact staat centraal
In het ontwerp van het complex met de drie torens staat ‘contact’ centraal. Contact met de fysieke omgeving, met de bewoners en omwonenden en met de zorg. Naast huurappartementen is er een kleinschalige woongelegenheid voor dementerende ouderen. Huisarts, fysiotherapeut en apotheek combineren hun diensten in een zogenaamde ZOED: Zorg Onder Een Dak.

Extra duurzaam door energiedak
Vaanster is verantwoordelijk voor de energielevering van het complex. Extra duurzame energie in dit geval, want naast de WKO-installatie is op de torens ook een energiedak geplaatst. Gedurende de dag warmt het energiedak op door zonnestraling en deze warmte wordt vervolgens weer benut door het WKO-systeem.