UWV kantoor: duurzaam sinds 2007

Het UWV kantoor aan Laan op Zuid in Rotterdam ontving recentelijk een BREEAM-NL In-Use keurmerk: drie sterren voor asset en beheer. Hiermee is dit het meest duurzame kantoor van Rotterdam. Naast duurzame energievoorziening met een WKO-installatie, is ook de locatie van belang voor het Very Good label van BREEAM: een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de fiets.

Vooruitziende blik
Bij de bouw van het pand, in 2007, stond het thema ‘duurzaam’ nog niet zo in de belangstelling als tegenwoordig. De eigenaar had een vooruitziende blik: ondanks de relatieve onbekendheid koos hij voor een WKO-systeem. Het gebouw heeft de tand des tijds doorstaan en wordt zelfs volgens de huidige, veel strengere normen als Very Good beoordeeld. Een duidelijke bevestiging dat duurzaamheid loont.

BREEAM-NL In-Use
BREEAM-NL In-Use is een instrument waarmee de duurzaamheidsprestatie van een bestaand gebouw wordt gemonitord. Er wordt bij de monitoring gelet op drie onderdelen: het gebouw, het beheer en het gebruik. De score wordt jaarlijks opnieuw bepaald en het certificaat is maximaal drie jaar geldig.