Woningcorporatie of energieleverancier?

Steeds meer woningcorporaties kiezen voor uitbesteding van het beheer van hun WKO-installaties. Ook vijf leden van SWR Duurzaam hebben deze stap gezet: KleurrijkWonen, De Kernen, Woonlinie, SCW en StandvastWonen. Sinds 1 januari 2015 kunnen zij zich weer voor 100% richten op hun kerntaak: het verhuren van woningen.

Ieder z’n vak
Woningverhuur is een vak. Energielevering is ander een vak. Dankzij een 100% focus op WKO-technologie heeft Vaanster een zeer hoog kennisniveau. Met de eigen installaties zijn systemen en processen geperfectioneerd en zoveel mogelijk geautomatiseerd. En natuurlijk altijd aangepast op de geldende wetgeving. Woningcorporaties kunnen hiervan profiteren. Tegen een vaste, jaarlijkse vergoeding zorgt Vaanster voor professioneel beheer van de WKO installaties en wordt alle zorg uit handen genomen: technisch beheer, juridische aspecten, administratie, klantenservice en voorlichting.

Eén rol blijft over: beslisser
Zoals ondernemer Samuel Goldstein zei: ‘Succes betekent alleen maar doen wat je goed kan en de rest door anderen laten doen’. Met het uitbesteden van het beheer blijft de woningcorporatie eigenaar en hoeft slechts één rol op zich te nemen: die van beslisser.