Al meer dan 150 projecten in exploitatie en beheer

2 Graden verandert onze planeet

2 graden lijkt niet veel, maar… In het klimaatverdrag staan afspraken om de opwarming van de aarde te beperken tot maximaal twee graden. Dit lijkt niet veel, maar twee graden warmer betekent hittegolven en bosbranden. Grotere oceanen en overstromingen. Watertekort en uitsterving van planten- en diersoorten. Hoewel de tijd dringt, lijken de risico’s nog onvoldoende door te dringen. Er is meer actie nodig dan alleen het uitvoeren van het klimaatakkoord.

Vaanster sponsort de 2 degrees challenge
Dagelijks probeert Vaanster een bijdrage te leveren aan verbetering van het klimaat. Onze WKO-centrales zorgen het hele jaar voor CO2-besparing. Als energieleverancier bieden we een duurzame energie-oplossing, zowel voor nieuwbouw als voor de bestaande vastgoedmarkt. Vanuit deze focus ondersteunen we van harte de noordpoolexpeditie van klimaatjournalist en beroepsavonturier Bernice Nootenboom. Zij maakt een skitocht van 220 kilometer, van de 88e naar de 90e breedtegraad. Een symbolische tocht die aandacht vraagt voor het klimaatverdrag dat in Parijs door 195 landen is ondertekend.

Gezamenlijk actieplan om verduurzaming te versnellen

Tijdens een reis naar Spitsbergen, begin mei 2017, bundelen we de expertise van Vaanster met die van andere bedrijven die voorop lopen in de verduurzaming van het vastgoed in Nederland. We gaan gezamenlijk zoeken naar concrete oplossingen die op grote schaal en in snel tempo kunnen worden gerealiseerd.

Duurzaamheid is niet langer een wens, het is een noodzaak.

Ga terug naar overzicht