Ik ben consument
Al meer dan 170 projecten in exploitatie en beheer

Hoe haal je het beste uit de WKO installatie?

Neem het beheer van een duurzaam verwarmingssysteem mee in de ontwerpfase

Duurzame verwarmingssystemen zoals warmte- en koudeopslag staan niet altijd bekend als probleemloze projecten. Ze kunnen te maken hebben met problemen op technisch vlak, maar ook in de financiële exploitatie. Wij bij Vaanster, beheerder en exploitant van individuele en collectieve verwarmingssystemen, weten hier alles over en besteden er daarom graag een artikel aan.

Problemen met WKO’s (warmte- en koudeopslag) voorkomen door het ontwerpen van een integraal concept
Door voorgenoemde problemen zouden WKO-systemen minder populair kunnen worden. Onterecht in onze ogen. Bij een goed doordacht ontwerp kunnen namelijk veel van de huidige problemen, die wij als beheerder of exploitant nu zien, voorkomen worden. Wel is er daarvoor in het ontwerp- en realisatieproces meer aandacht nodig voor de exploitatiefase. Meer dan nu gebruikelijk is.

Jarenlange ervaring van Vaanster biedt waardevolle lessen voor nieuwe duurzame projecten
Door onze jarenlange ervaring als beheerder en exploitant van ongeveer 150 collectieve duurzame verwarmingssystemen hebben we veel kennis en kunde opgedaan. Deze knowhow zetten we bij onze opdrachtgevers in bij nieuw te realiseren projecten. Dit doen we door al in de conceptfase aan tafel te zitten en mee te denken. Daardoor kunnen we eventuele problemen in de exploitatiefase minimaliseren.

We hebben daarbij niet de pet op van adviseur maar als toekomstig beheerder en exploitant. En dat biedt een nieuwe blik in de ontwerpfase. Zo ontstaat een echt integraal duurzaam concept. Wij denken daarmee alvast een stap vooruit! Dat is Vaanster!

Ook een duurzaam verwarmingssysteem in uw gebouw?
Ook een duurzaam gebouw ontwerpen? Neem contact met ons op! Wij denken graag mee!

Ga terug naar overzicht