Ik ben consument
Al meer dan 170 projecten in exploitatie en beheer

Energie van bronnen

Er staat een leuk artikel in de laatste Enervision: een interview met onze directeur ontwikkeling Maarten de Jong. Geef Maarten een bodembron, een lap grond en een ontwikkelteam, en hij modelleert een duurzame WKO-installatie die tegen lage kosten comfort en duurzaamheid garanderen. Uit welke bronnen haalt hij de energie?

Maarten heeft werktuigbouwkunde gestudeerd op de TU in Delft, en studeerde af op grote stoomturbines, kolengascentrales en kerncentrales.
Voordat Maarten in 2007 in contact kwam met Vaanster, werkte hij bij verschillende adviesbureaus op het gebied van energiebesparing. Hier berekende hij modellen voor de monitoring van WKO-installaties voor onder meer ziekenhuizen.
Monitoringstools waren er nog nauwelijks, daarom ging hij die dienst ontwikkelen. Hoeveel wordt er nu daadwerkelijk bespaart? Hoe kunnen we op basis van resultaten een ontwerp verbeteren? In die functie kwam hij in contact met algemeen directeur Jeroen Krebbers, die met het branchedoorbrekende concept van exploitatie en beheer van collectieve installaties de markt aan het bestormen was.

De trend van duurzame projecten is niet meer te stoppen. Aardgas is een no-go geworden, en gebouwen worden steeds meer ontworpen en gerealiseerd volgens berekeningen die de exploitatie en kosten van de totale levensduur mee hebben genomen. Zo vroeg mogelijk aan tafel is vooral het devies, want dat komt de eindkwaliteit en het businessmodel ten goede. Aan ons de kunst om met onze kennis en ervaring onze opdrachtgever richting een zo goed mogelijke installatie te dirigeren. Omdat we de verantwoordelijkheid nemen voor de exploitatie van de bron, hebben we geen andere keus dan voor het beste te gaan.

Lees hier het volledige artikel: INTERVIEW MAARTEN DE JONG
Bron: Nathan

Ga terug naar overzicht