1. terug

Collectief systeem

EQw

Uitleg - EQw systeem

 

Terwijl jij lekker op de bank zit wordt jouw woning aangenaam verwarmd of gekoeld vanuit de EQw centrale. De warmte hiervoor halen we gewoon uit de buitenlucht. Maar hoe werkt dat in de praktijk?

In de technische ruimte van het gebouw hebben we warmtepompen geplaatst en op het dak staan fluisterstille drycoolers. De drycoolers zijn eigenlijk grote ventilatoren die zo de warmte uit de lucht halen. Via leidingen gaat die lucht naar de warmtepompen in de technische ruimte. Deze zorgen voor verdere opwarming van die lucht en daarmee wordt het water verwarmd wat door middel van een netwerk aan leidingen naar je woning wordt gedistribueerd.

Via de afleverset komt het warme water jouw vloerverwarming in lopen. Zo wordt de woning verwarmd via de vloer. De warmte pompen in de technische ruimte zorgen er ook voor dat jouw tapwater wordt verwarmd zodat het warm uit jouw kranen stroomt en je een lekkere  douche kunt nemen.

Jouw woning wordt zo heel erg duurzaam verwarmd. Er wordt geen gebruik gemaakt van gas. Je draagt zo bij aan het verminderen van de CO2 uitstoot. En dat is goed voor het klimaat. Ons klimaat, voor onze toekomst. En daar draag jij aan bij door te wonen in een woning waar Vaanster de warmte/koude levert. We doen het met elkaar, voor elkaar.