Ik ben consument
Al meer dan 170 projecten in exploitatie en beheer

Financiering steeds belangrijker in de duurzaamheidsmarkt

De nieuwste Enervision is uit! In deze editie alles over de financiering van uw duurzame alternatieven.

Nu aardgastoestellen definitief uit de nieuwbouw zijn verbannen wordt de financiering van duurzame alternatieven een steeds groter thema. Lange tijd was financiering nog de ontbrekende bouwsteen in het fundament van een duurzamer Nederland. Warmtevanmorgen.nu, een gezamenlijk initiatief van Vaanster en Nathan, lost dat probleem op en voorziet in de behoefte van de markt. Binnen het concept wordt de installatie meegefinancierd in de woning. Dit biedt voordelen voor alle partijen: ontwikkelaars, installateurs en bewoners. Samen staan we voor maximaal duurzaam, hoog comfort voor de eindgebruiker, eerlijke tarieven, vaste prijzen en 100% maakgarantie.

Het is tegenwoordig zo dat iedereen in de bouwketen wel open staat voor verduurzaming. Maar zodra het over de financiering gaat, wil niemand de meerprijs voor zijn rekening nemen. Nu gas helemaal geen optie meer is voor nieuwbouw, moet het roer om. Binnen het warmtevanmorgen.nu concept wordt de duurzame warmtevoorziening van ontwerp tot aan exploitatie voor nieuwbouwwoningen verzorgd als onderdeel van het koopcontract van een woning.

Voordelen bewoner, ontwikkelaar en installateur
In het hele traject staat het comfort van de bewoner voorop. De bewoner huurt de warmtepomp en de PV-panelen inclusief vijfentwintig jaar service en onderhoud aan de warmtepomp, de bodemlus en de PV-panelen. De bewoner is hierdoor gedurende de looptijd van de huurovereenkomst, die onderdeel vormt van het koopcontract, volledig ontzorgd. Doordat de ontwikkelkosten naar beneden gaan verdwijnt een belangrijke drempel om te kiezen voor duurzame energie. De woning wordt maximaal verduurzaamd; de CO2-uitstoot en de energielasten worden zo laag mogelijk gehouden, tegen een zo hoog mogelijk comfortniveau. Ook heeft de ontwikkelaar binnen onze samenwerking een 100% maakgarantie: we hebben een eigen boorbedrijf en een goed netwerk van installateurs. De installateur wordt als volwaardige partner meegenomen in het gehele traject en is dus niet enkel de partij die het bestek uitvoert. De installateur is onze partner.

Lees het volledige artikel verder via:
Enervision

Ga terug naar overzicht