Al meer dan 170 projecten in exploitatie en beheer

WKO tutorial

Al een aantal jaar realiseren en exploiteren wij duurzame collectieve systemen om bij te dragen aan de verduurzaming van de Nederlandse energievoorziening. Maar hoe werkt zo’n collectief Warmte- en koudeopslag precies? In de volgende video leggen wij het uit:

Ga terug naar overzicht

Even voorstellen

Ik ben Mattias de Bruin, 29 jaar en werk sinds november met veel enthousiasme als Ontwikkelaar bij Vaanster. Voor mij betekent dit dat verschillende werkervaringen en studies bij elkaar komen. Na een carrièreswitch ben ik van helikopteronderhoudstechnicus bij de Luchtmacht overgestapt naar de opleiding Bouwmanagement & Vastgoed. Na mijn afstuderen bij een institutionele vastgoedbelegger, heb ik een aantal erg leuke en leerzame werkervaringen op mogen doen binnen de zakelijke dienstverlening. Van pensioenverzekeraar tot aan Fin-Tech, waarbij klantcontact en acquisitie steeds meer onderdeel werd van mijn werkzaamheden. Ik kijk enorm uit naar aankomende tijd bij Vaanster. Naast de hartelijke en professionele collega’s en leuke samenwerkingen met klanten geloof ik echt in wat we hier doen. Lage investeringskosten, eerlijke tarieven en hoog comfort voor de gebruiker. We komen graag met u in contact als u gasloos wilt ontwikkelen, ambitie heeft op duurzaamheidsvlak en als u overtuigd wilt worden van ons concept.

Ga terug naar overzicht

Wij werken aan de wereld van morgen!

In onze nieuwbouw mogen we geen gasaansluitingen meer aanleggen en zijn duurzame alternatieven van groot belang. Tijd dus voor een duurzame oplossing waarbij voorop staat dat de eigenaar of huurder van de woning een comfortabel warme woning heeft, minder CO2 uitstoot en ook nog eens een lagere energierekening heeft.

Warmtevanmorgen.nu is een gezamenlijk initiatief van Vaanster en Nathan, die in de behoefte van de markt voorziet. Binnen het concept wordt de duurzame installatie meegefinancierd in de woning.
Het team van Warmtevanmorgen.nu werkt er hard aan om Nederland te verduurzamen en zij stellen zich één voor één voor in de nieuwste editie van de Enervision. Lees het interview verder:

Enervision_32

Ga terug naar overzicht

Fijne dagen namens Warmtevanmorgen.nu!

Namens het team Warmtevanmorgen.nu hele fijne feestdagen en een fantastisch 2020! Proost op nog hechtere partnerships en vele mooie gezamenlijke successen in het aankomende jaar. Wij hebben er onwijs zin in!

Ga terug naar overzicht

FIJNE FEESTDAGEN!

Met de feestdagen in aantocht nadert het einde van 2019. Namens ons team willen wij zeggen: Bedankt! En wat een jaar was het…

Afgelopen jaar hebben we samengewerkt aan 149 projecten, die goed zijn voor 10.351 aansluitingen, met een totale oppervlakte van 800.000 m2 en hebben we in totaal 12.000 ton CO2 bespaard.
Samen komen we steeds dichterbij een duurzame wereld!

In 2020 gaan we gewoon lekker door. We hebben ons team uitgebreid met een aantal fijne nieuwe collega’s waarmee we 25 nieuwe projecten (goed voor 4.000 aansluitingen) gaan ontwikkelen.
Daarnaast gaan we ons concept ‘Warmtevanmorgen.nu’ ook in 2020 nog verder uitrollen en zien we uit naar de realisatie van de eerste twintig projecten. Verder blijven we innoveren en onze positie als marktleider versterken!

We willen u bedanken voor de fijne samenwerking en alle mooie gedeelde momenten. Laten we van 2020 een nog mooier jaar maken!

Met vriendelijke kerstgroet,

het Team van VAANSTER!

Ga terug naar overzicht

Boringen van de bodemlussen

Nog een paar weken en dan betreden de eerste bewoners hun nieuwe duurzame woning in Barneveld. De woningen van het project Thorbeckehof bevatten een water-water/warmtepomp met zonnepanelen van #warmtevanmorgen.nu

Afgelopen week zijn de boringen begonnen van de bodemlussen, die 80 tot 150 meter diep de grond in gaan. Elke woning heeft een eigen bodemlus die de complete woning verkoelt in de zomer en verwarmt in de winter. De warmtepomp gebruikt alleen elektriciteit, dus geen gas. De elektriciteit wekken de bewoners zelf op met hun eigen zonnepanelen; eenvoudig en duurzaam.
Dat is www.warmtevanmorgen.nu

Ga terug naar overzicht

Energie van bronnen

Er staat een leuk artikel in de laatste Enervision: een interview met onze directeur ontwikkeling Maarten de Jong. Geef Maarten een bodembron, een lap grond en een ontwikkelteam, en hij modelleert een duurzame WKO-installatie die tegen lage kosten comfort en duurzaamheid garanderen. Uit welke bronnen haalt hij de energie?

Maarten heeft werktuigbouwkunde gestudeerd op de TU in Delft, en studeerde af op grote stoomturbines, kolengascentrales en kerncentrales.
Voordat Maarten in 2007 in contact kwam met Vaanster, werkte hij bij verschillende adviesbureaus op het gebied van energiebesparing. Hier berekende hij modellen voor de monitoring van WKO-installaties voor onder meer ziekenhuizen.
Monitoringstools waren er nog nauwelijks, daarom ging hij die dienst ontwikkelen. Hoeveel wordt er nu daadwerkelijk bespaart? Hoe kunnen we op basis van resultaten een ontwerp verbeteren? In die functie kwam hij in contact met algemeen directeur Jeroen Krebbers, die met het branchedoorbrekende concept van exploitatie en beheer van collectieve installaties de markt aan het bestormen was.

De trend van duurzame projecten is niet meer te stoppen. Aardgas is een no-go geworden, en gebouwen worden steeds meer ontworpen en gerealiseerd volgens berekeningen die de exploitatie en kosten van de totale levensduur mee hebben genomen. Zo vroeg mogelijk aan tafel is vooral het devies, want dat komt de eindkwaliteit en het businessmodel ten goede. Aan ons de kunst om met onze kennis en ervaring onze opdrachtgever richting een zo goed mogelijke installatie te dirigeren. Omdat we de verantwoordelijkheid nemen voor de exploitatie van de bron, hebben we geen andere keus dan voor het beste te gaan.

Lees hier het volledige artikel: INTERVIEW MAARTEN DE JONG
Bron: Nathan

Ga terug naar overzicht

Even voorstellen

Ik ben Christiaan de Jong, 36 jaar oud, en ik ben afgelopen juli begonnen als projectmanager bij Vaanster. Hiervoor werkte ik in dezelfde functie en was ik bij verschillende organisaties gedetacheerd voor vraagstukken op het gebied van business en IT. Ik heb het altijd erg leuk werk gevonden, maar mijn interesse in het thema duurzaamheid was ondertussen gewekt. Ik heb namelijk voor mijn eigen Vereniging van Eigenaren de plaatsing van 100 zonnepanelen geregeld. Dat gaf me zoveel voldoening dat ik meer op dit vlak wilde betekenen. Toen ik de vacature van Vaanster las, was ik dan ook direct enthousiast. Enerzijds vanwege de missie van Vaanster – iedere dag helpen aan de verduurzaming in Nederland – en anderzijds de informele samenwerking met een professionele club collega’s. In de afgelopen maanden heb ik veel geleerd. Ik ben verantwoordelijk voor het beheer van de installaties van een aantal corporaties en diens bewoners. Er wordt hard gewerkt, maar we hebben ook veel plezier. Op die manier dragen we samen bij aan tevreden klanten. En dat geeft mij weer energie!

Ga terug naar overzicht

Overname van WKO-installatie

Onlangs heeft Vaanster het eigendom van de WKO-installatie van het project de Vier Gravinnen in Tiel overgenomen. Nadat wij deze WKO-installatie 5 jaar beheerd hebben voor SCW in Tiel zijn we blij dat we ook voor overname het vertrouwen hebben gekregen. Zo kan SCW in Tiel zich weer volledig richten op haar kerntaak!

Ga terug naar overzicht

Nieuwe collega!

Op onze financiële afdeling hebben we sinds kort een nieuwe collega. Hij stelt zich graag zelf even voor.

“Ik zal mij even voorstellen: ik ben Marcel Gosefoort, ben 43 jaar en ik woon in Amersfoort.
Sinds 1 juli werk ik voor Vaanster. Ik solliciteerde op de functie omdat de afwisselende werkzaamheden in combinatie met de grote mate van zelfstandigheid mij erg aanspraken.
De afgelopen 20 jaar heb ik al veel ervaring opgedaan in financiële functie bij o.a. vastgoedondernemingen en de functie van Vaanster biedt een mooie vervolgstap voor me.

In mijn vrije tijd luister ik graag naar muziek, vooral pop/rock en singer-songwriters. Ik speel zelf ook een beetje gitaar.
Verder vind ik het leuk om te sporten en houd ik vooral van wandelen, (race)fietsen en hardlopen. Naar sport kijken vind ik ook leuk.

Ik kijk uit naar mijn tijd hier bij Vaanster. De sfeer in de organisatie is erg goed en ik heb er zin in meer te leren en mijn taken snel te kunnen uitbreiden.

Ga terug naar overzicht