Al meer dan 170 projecten in exploitatie en beheer

Alliantie Ontwikkeling en HIER! VOF ontwikkelen aan de Zangvogelweg in Amersfoort

Alliantie Ontwikkeling en HIER! VOF (Profund Vastgoedontwikkeling bv en Bouw- en aannemingsbedrijf Schoonderbeek) ontwikkelen aan de Zangvogelweg in Amersfoort een prachtig woonproject. De 165 appartementen zijn zowel voor sociale huur als het middensegment bestemd. De bijdrage van Vaanster aan dit project is het plaatsen en exploiteren van een collectief WKO-systeem waardoor de bewoners duurzaam warm tapwater, verwarming en koeling in hun woning krijgen.

Groen omzoomde appartementen
Het project bestaat uit twee gebouwen, een lage woontoren aan de Zangvogelweg en een hogere aan het Valleikanaal. De gebouwen worden omgeven door een parkachtige omgeving en de tuin geeft toegang aan beide woongebouwen en de parkeergarage. In de kelder komt het systeem van Vaanster te staan.

Centrale plek
De toekomstige bewoners krijgen niet alleen een comfortabele woning. De appartementen liggen op een gunstige locatie. Winkelen, uitgaan en andere activiteiten kunnen in de nabijgelegen historische binnenstad van Amersfoort. Daarnaast is hun nieuwe adres goed bereikbaar met de auto en openbaar vervoer.

De planning
De bouw gaat spoedig beginnen en de planning is dat de bouw start eind 2020. Wij zien er naar uit om aan dit duurzame project te mogen bijdragen.

Ga terug naar overzicht

Even voorstellen

Leer onze collega Roel Bruns (35) kennen en ontdek, net als hij, wat zijn functie inhoudt.

“Het is alweer een paar maanden geleden dat ik bij Vaanster in dienst kwam als Asset Manager. Enthousiast door de functie-inhoud en de sfeer uit de vacaturetekst heb ik dezelfde avond gelijk mijn brief geschreven. De maandagochtend ontving ik een telefoontje, of ik langs wilde komen voor een gesprek. Super snel en één van de voordelen van een kleinere organisatie, blijkt nu.

Het team van Asset Managers waarbinnen ik werk is hecht en professioneel. Wij houden ons bezig met technische en financiële analyses en de prestaties van de warmte- en koudeopslagsystemen. De behoefte en het gedrag van de eindgebruikers is voor ons leidend; de WKO-systemen moeten perfect voor hen werken. Een warme douche aan het eind van een dag moet niet opeens een koude zijn.

In de korte tijd dat ik hier werk heb ik al aan mooie projecten meegewerkt. Ik heb de wensen van opdrachtgevers mogen omzetten naar ontwerpen die pasten bij de omgeving en bestaande situaties. Omdat ik medeverantwoordelijk ben voor de uitbesteding om het energiesysteem te realiseren, kan ik mijn kennis van techniek en inzicht mooi combineren. Het ene moment spreek ik met een installateur over onderhoudscontracten om daarna een strategische oplossing te bedenken voor het perfectioneren van een lopend project.

Het vakjargon begin ik langzaam over te nemen en ik vind mijn weg in alle systemen. Bij Vaanster hoopte ik een club mensen te vinden die, door middel van, voor mij als werktuigbouwkundige gave techniek, een stap naar een duurzamer Nederland wilde zetten. Na een aantal maanden kan ik concluderen dat ik mij, als Asset Manager, daar samen met hen, vol voor kan inzetten. Vaanster en mijn functie bevatten voor mij genoeg ingrediënten voor een mooie tijd en een interessante persoonlijke uitdaging.”

Ga terug naar overzicht

Koningslaan Rotterdam

Uitzicht op het water en de bomen, warme voeten in de winter en dat vlakbij het centrum van Rotterdam. De huurders van de Koningslaan voelen zich vast de koning te rijk in hun nieuwe appartementen met een collectief gesloten bronsysteem. Benieuwd waar zij binnenkort de sleutel van krijgen, kijk naar onze dronebeelden.

In samenwerking met Amvest, Ter Steege Bouw Vastgoed., Schouten Hazerswoude B.V.en Nathan.

Ga terug naar overzicht

WKO tutorial

Al een aantal jaar realiseren en exploiteren wij duurzame collectieve systemen om bij te dragen aan de verduurzaming van de Nederlandse energievoorziening. Maar hoe werkt zo’n collectief Warmte- en koudeopslag precies? In de volgende video leggen wij het uit:

Ga terug naar overzicht

Even voorstellen

Ik ben Mattias de Bruin, 29 jaar en werk sinds november met veel enthousiasme als Ontwikkelaar bij Vaanster. Voor mij betekent dit dat verschillende werkervaringen en studies bij elkaar komen. Na een carrièreswitch ben ik van helikopteronderhoudstechnicus bij de Luchtmacht overgestapt naar de opleiding Bouwmanagement & Vastgoed. Na mijn afstuderen bij een institutionele vastgoedbelegger, heb ik een aantal erg leuke en leerzame werkervaringen op mogen doen binnen de zakelijke dienstverlening. Van pensioenverzekeraar tot aan Fin-Tech, waarbij klantcontact en acquisitie steeds meer onderdeel werd van mijn werkzaamheden.

Ik kijk enorm uit naar aankomende tijd bij Vaanster. Naast de hartelijke en professionele collega’s en leuke samenwerkingen met klanten geloof ik echt in wat we hier doen. Lage investeringskosten, eerlijke tarieven en hoog comfort voor de gebruiker. We komen graag met u in contact als u gasloos wilt ontwikkelen, ambitie heeft op duurzaamheidsvlak en als u overtuigd wilt worden van ons concept.

Ga terug naar overzicht

Wij werken aan de wereld van morgen!

In onze nieuwbouw mogen we geen gasaansluitingen meer aanleggen en zijn duurzame alternatieven van groot belang. Tijd dus voor een duurzame oplossing waarbij voorop staat dat de eigenaar of huurder van de woning een comfortabel warme woning heeft, minder CO2 uitstoot en ook nog eens een lagere energierekening heeft.

Warmtevanmorgen.nu is een gezamenlijk initiatief van Vaanster en Nathan, die in de behoefte van de markt voorziet. Binnen het concept wordt de duurzame installatie meegefinancierd in de woning.
Het team van Warmtevanmorgen.nu werkt er hard aan om Nederland te verduurzamen en zij stellen zich één voor één voor in de nieuwste editie van de Enervision. Lees het interview verder:

Enervision_32

Ga terug naar overzicht

Fijne dagen namens Warmtevanmorgen.nu!

Namens het team Warmtevanmorgen.nu hele fijne feestdagen en een fantastisch 2020! Proost op nog hechtere partnerships en vele mooie gezamenlijke successen in het aankomende jaar. Wij hebben er onwijs zin in!

Ga terug naar overzicht

FIJNE FEESTDAGEN!

Met de feestdagen in aantocht nadert het einde van 2019. Namens ons team willen wij zeggen: Bedankt! En wat een jaar was het…

Afgelopen jaar hebben we samengewerkt aan 149 projecten, die goed zijn voor 10.351 aansluitingen, met een totale oppervlakte van 800.000 m2 en hebben we in totaal 12.000 ton CO2 bespaard.
Samen komen we steeds dichterbij een duurzame wereld!

In 2020 gaan we gewoon lekker door. We hebben ons team uitgebreid met een aantal fijne nieuwe collega’s waarmee we 25 nieuwe projecten (goed voor 4.000 aansluitingen) gaan ontwikkelen.
Daarnaast gaan we ons concept ‘Warmtevanmorgen.nu’ ook in 2020 nog verder uitrollen en zien we uit naar de realisatie van de eerste twintig projecten. Verder blijven we innoveren en onze positie als marktleider versterken!

We willen u bedanken voor de fijne samenwerking en alle mooie gedeelde momenten. Laten we van 2020 een nog mooier jaar maken!

Met vriendelijke kerstgroet,

het Team van VAANSTER!

Ga terug naar overzicht

Boringen van de bodemlussen

Nog een paar weken en dan betreden de eerste bewoners hun nieuwe duurzame woning in Barneveld. De woningen van het project Thorbeckehof bevatten een water-water/warmtepomp met zonnepanelen van #warmtevanmorgen.nu

Afgelopen week zijn de boringen begonnen van de bodemlussen, die 80 tot 150 meter diep de grond in gaan. Elke woning heeft een eigen bodemlus die de complete woning verkoelt in de zomer en verwarmt in de winter. De warmtepomp gebruikt alleen elektriciteit, dus geen gas. De elektriciteit wekken de bewoners zelf op met hun eigen zonnepanelen; eenvoudig en duurzaam.
Dat is www.warmtevanmorgen.nu

Ga terug naar overzicht

Energie van bronnen

Er staat een leuk artikel in de laatste Enervision: een interview met onze directeur ontwikkeling Maarten de Jong. Geef Maarten een bodembron, een lap grond en een ontwikkelteam, en hij modelleert een duurzame WKO-installatie die tegen lage kosten comfort en duurzaamheid garanderen. Uit welke bronnen haalt hij de energie?

Maarten heeft werktuigbouwkunde gestudeerd op de TU in Delft, en studeerde af op grote stoomturbines, kolengascentrales en kerncentrales.
Voordat Maarten in 2007 in contact kwam met Vaanster, werkte hij bij verschillende adviesbureaus op het gebied van energiebesparing. Hier berekende hij modellen voor de monitoring van WKO-installaties voor onder meer ziekenhuizen.
Monitoringstools waren er nog nauwelijks, daarom ging hij die dienst ontwikkelen. Hoeveel wordt er nu daadwerkelijk bespaart? Hoe kunnen we op basis van resultaten een ontwerp verbeteren? In die functie kwam hij in contact met algemeen directeur Jeroen Krebbers, die met het branchedoorbrekende concept van exploitatie en beheer van collectieve installaties de markt aan het bestormen was.

De trend van duurzame projecten is niet meer te stoppen. Aardgas is een no-go geworden, en gebouwen worden steeds meer ontworpen en gerealiseerd volgens berekeningen die de exploitatie en kosten van de totale levensduur mee hebben genomen. Zo vroeg mogelijk aan tafel is vooral het devies, want dat komt de eindkwaliteit en het businessmodel ten goede. Aan ons de kunst om met onze kennis en ervaring onze opdrachtgever richting een zo goed mogelijke installatie te dirigeren. Omdat we de verantwoordelijkheid nemen voor de exploitatie van de bron, hebben we geen andere keus dan voor het beste te gaan.

Lees hier het volledige artikel: INTERVIEW MAARTEN DE JONG
Bron: Nathan

Ga terug naar overzicht