Al meer dan 150 projecten in exploitatie en beheer

Project in beeld: Hoogvliet Scheveningen

De wijk Scheveningen-Dorp lag vroeger rond een plein, tegenwoordig is dit een druk verkeersknooppunt. Hoogvliet Beheer bouwt hier een Hoogvliet supermarkt, met twee parkeerverdiepingen eronder en 5 woonlagen erboven. Met deze markante nieuwbouw, op de plek van het inmiddels gesloopte jaren zeventig postkantoor, krijgt het plein weer iets terug van haar oude functie.

Warmte van supermarktkoeling benutten
Het nieuwe pand, met afgeronde hoeken, wordt voorzien van een Warmte Koude Opslaginstallatie. Vaanster verzorgt de WKO exploitatie en heeft in het voortraject nauw samengewerkt met installateur Schouten Hazerswoude om tot een optimale installatie te komen. Zo wordt bijvoorbeeld de warmte die vrijkomt bij de supermarktkoeling geloosd op het net van de WKO installatie. Dubbel duurzaam, want hierdoor is geen regeneratie nodig.

Stand-by ketel voor extreem koude dagen
In de woonlagen komen 70 appartementen voor Stichting Limor, een landelijke stichting voor maatschappelijke ondersteuning en rehabilitatie. Er is voor gezorgd dat de bewoners ook op extreem koude dagen behaaglijk in de warmte kunnen zitten. Hiertoe is naast de WKO-installatie een stand-by ketel geplaatst, als extra zekerheid.

Tijdelijke brug
Afgelopen september is een tijdelijke verkeersbrug gelegd over de bouwput, zodat de omringende woningen bereikbaar blijven. Het plaatsen van dit 47.500 kilo wegende gevaarte, met een lengte van 33 meter, is in één nacht gerealiseerd. Een time lapse van 2 minuten geeft een indruk van dit precisie project.

Ga terug naar overzicht