Ik ben consument
Al meer dan 170 projecten in exploitatie en beheer
Projectcase

Het Anbarg Etten-Leur

Ontwikkelaar WEL Diensten
Belegger ALWEL
Huurder Avoord
Realisatie 2008
BVO 15000 m2

HET ANBARG - ETTEN-LEUR

Aan het Elisabethpark, op de plek van het oude Elisabethshuis staat sinds 2008 Het Anbarg, een appartementencomplex voor ouderen. Aangepast aan de eisen van deze tijd en met oog voor duurzaamheid.

Het complex bestaat uit twee woongebouwen. Een deel van de appartementen is bestemd voor ouderen die zelfstandig wonen en het andere deel bestaat uit zorgappartementen voor cliënten van Avoord Zorg en Wonen. Op de begane grond zijn diverse faciliteiten te vinden, zoals een theehuis, crèche, fysio-fitness, kapper, wasserette en stilteruimte. Alle appartementen worden collectief verwarmd en gekoeld door een warmtepompinstallatie.

"Professionele zorg en hulp altijd dichtbij, vertrouwd en goed geregeld"

Bovenstaande uitspraak van zorgaanbieder Avoord betreft wonen in Het Anbarg. Maar de slogan zou evengoed van toepassing kunnen zijn op ons WKO-beheer: vertrouwd, goed geregeld en dankzij lokale servicepartijen altijd dichtbij.

Financieel gezond door nieuwe bronnen Na het overnemen van het WKO-beheer, ontdekten we dat de broninstallatie slecht functioneerde.
Op basis van gedegen onderzoek adviseerden wij om nieuwe bronnen te boren. De enige mogelijkheid om op lange termijn het comfort voor de bewoners te kunnen garanderen en de financiële exploitatie gezond te houden.

Een goede bronpositionering bespaart geld Nieuwe bronnen boren, daar zit niemand op te wachten. Maar in dit geval konden we van de nood een deugd maken. Door de bronnen verder uit elkaar te plaatsen, werd beter rekening gehouden met de onbalans in de warmte- en koudevraag. In zorgappartementen is de vraag naar warmte over het algemeen immers groter dan de vraag naar koude. De ruime afstand tussen de bronnen zorgt dat zelfs een grote onbalans op lange termijn geen nadelen oplevert, hierdoor wordt onnodig gasverbruik voorkomen

Lokale servicepartij: sneller, persoonlijker, beter

Voor de WKO-installatie in Het Anbarg werken we samen met een lokale servicepartij voor het onderhoud. Dit zorgde voor een verbetering van de klanttevredenheid: kennis van zaken staat voorop, maar het is extra prettig als de monteur snel ter plaatse is en persoonlijke betrokkenheid toont. Dit wordt gewaardeerd door de bewoners.

Tariefverlaging door besparingen

Meestal stijgen tarieven in de loop der jaren, maar bij dit project zijn we in staat geweest om de tarieven voor de bewoners te verlagen. Besparingen op onderhoudskosten hebben we ten gunste laten komen van de bewoners, zij profiteren van lagere tarieven.

Referenties

Onze recente projecten

Keer op keer komen er weer mooie nieuwe projecten bij, waar we stuk voor stuk trots op zijn. Een greep uit onze dagelijkse praktijk.

nieuw
Klantcase Lorentz Leiden
Klantcase Posterijen
Klantcase Het Noordereinde Zevenhoven