klantenservice
130 projecten
Projectcase

Hoogvliet Scheveningen

Ontwikkelaar Vastgoedgilde
Belegger Hoogvliet beheer
Huurder Hoogvliet
Realisatie 2017
BVO 10000 m2

Supermarkt en zorgwoningen dichtbij zee

De wijk Scheveningen-Dorp lag vroeger rond een plein, tegenwoordig is dit een druk verkeersknooppunt. Hoogvliet Beheer heeft hier een Hoogvliet supermarkt gebouwd, met twee parkeerverdiepingen eronder en vijf woonlagen erboven.

Met deze markante nieuwbouw, op de plek van het inmiddels gesloopte jaren zeventig postkantoor, krijgt het plein weer iets terug van haar oude functie. Het nieuwe pand heeft afgeronde hoeken en sluit goed aan op het beschermd dorpsgezicht van de Badhuisstraat. Ook de zandkleurige gevelsteen is bewust gekozen: dit vormt een subtiele verwijzing naar de nabij gelegen duinen en het strand.

Duurzaam, ook op een andere manier

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij het project Hoogvliet Scheveningen, en niet alleen door de plaatsing van een WKO. Het begrip ‘duurzaam’ (lees: lange termijn focus) heeft hier een extra invulling gekregen. De woningen in het pand zijn zorgappartementen, bestemd voor mensen die om welke reden dan ook in de problemen zijn geraakt en nergens anders terechtkunnen. Zij krijgen hier tijdelijke opvang en ondersteuning, totdat ze hun leven weer op de rit hebben en zelfstandig verder kunnen. Ook dat is lange termijn denken.

3-in-1 Hoogvliet Scheveningen is een goed voorbeeld van een multifunctioneel gebouw. De begane grond is bestemd voor een nieuwe vestiging van de supermarktketen Hoogvliet, met daarvoor een levendig plein. Onder de supermarkt is ruime parkeergelegenheid. De lagen erboven bestaan uit zorgappartementen, de bewoners hebben permanente begeleiding en wonen hier tijdelijk. In het gebouw zijn ook enkele werkplekken gecreëerd voor medewerkers van Stichting Limor.

Warmte van supermarktkoeling benutten De projectontwikkelaar had een duidelijke visie op duurzaamheid: door goede integratie kan optimaal worden omgegaan met energie. Zo wordt bijvoorbeeld de warmte die vrijkomt bij de supermarktkoeling geloosd op het net van de WKO-installatie. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt voor de zorgwoningen.

Vanaf de start betrokken

Vaanster heeft de WKO-installatie turn-key gekocht, maar is vanaf het begin betrokken geweest bij het project. In de ontwerp- en realisatiefase hebben we een adviserende rol gehad en nauw samengewerkt met de installateur. Een win-win situatie, want op deze manier weten we zeker dat de betrouwbaarheid en capaciteit van de installatie prima in orde zijn.

Referenties

Onze recente projecten

Keer op keer komen er weer mooie nieuwe projecten bij, waar we stuk voor stuk trots op zijn. Een greep uit onze dagelijkse praktijk.

nieuw
Klantcase The Post
nieuw
Klantcase The Cloud
nieuw
Klantcase Goede doelen Loterij