Al 148 projecten in exploitatie en beheer
Projectcase

The Olympic Amsterdam

Ontwikkelaar Bouwinvest & Peak Development
Belegger Bouwinvest Dutch Institutional Office Fund
Huurder Under Armour
Realisatie 2018
BVO 26000 m2

Nieuwe dynamiek op het Stadionplein

De iconische Citroëngarages in Amsterdam, in 1930 en 1959 in modernistische stijl ontworpen door architect Jan Wils, veranderen in The Olympic Amsterdam: multifunctionele gebouwen met ruimte voor business, sport, food, cultuur en shopping.

Het Stadionplein, het Olympisch Stadion en de beroemde Citroëngarages vormen een uniek stedenbouwkundig en monumentaal geheel. De garages waren destijds een van de laatste bouwprojecten binnen Berlages ‘Plan Zuid’. Met de transformatie naar The Olympic Amsterdam worden veel van de oorspronkelijke details teruggebracht en er komt weer een sterkere aansluiting met de omgeving. Net als bij het tegenover gelegen CulinA Experience worden de panden voorzien van WKO-installaties en verzorgt Vaanster de exploitatie.

"Aim higher"

Voor de warmte en koude opslag duiken we de grond in, maar het motto van The Olympic wijst in omgekeerde richting: aim higher! The Olympic belooft een nieuwe hotspot te worden voor de stad. Je kan er wonen, werken, winkelen, sporten en ontspannen. En er is ruimte voor grote events met internationale aantrekkingskracht. Alles in het kader van sport, mobiliteit en innovatie.

Realisatie en exploitatie De opdracht voor het WKO-systeem is aan Vaanster gegund na een aanbestedingsprocedure. In overleg met investeerder Bouwinvest hebben we het systeem ontworpen en nu zorgen we voor de realisatie. Dit doen we risicodragend, de eigenaar is dus ook in het ontwikkelings- en voortraject risicovrij. Na de realisatie nemen we de exploitatie langjarig op ons: van onderhoud tot levering aan de eindgebruiker.

Timing is everything Het dance event The Flying Dutch, de marathon van Amsterdam, het jeugd-sportprogramma Olympic Moves: het zijn enkele van de evenementen waar rekening mee moet worden gehouden tijdens de bouw. Zo stond de leidingoversteek tussen de twee gebouwen als eerste op de planning, iets dat bij andere projecten pas in een latere fase wordt gerealiseerd. Alles om het evenementenseizoen ongehinderd doorgang te laten vinden.

Goed omgaan met schaarse ruimte

Bij The Olympic is gekozen voor twee monobronnen: de warmte en koude opslag bevindt zich boven elkaar in de grond, waardoor ruimte wordt bespaard. Belangrijk, want door de aanwezigheid van andere bronnen was een doublet geen optie. Er moet een afstand van minstens 100 meter tussen de bronnen zitten, om wederzijdse beïnvloeding van temperaturen te voorkomen.

Referenties

Onze recente projecten

Keer op keer komen er weer mooie nieuwe projecten bij, waar we stuk voor stuk trots op zijn. Een greep uit onze dagelijkse praktijk.

nieuw
Klantcase Hogekwartier Amersfoort
Klantcase De Annenborch Rosmalen
Klantcase Staedion – Tuvista Den Haag