Ik ben consument
Al meer dan 170 projecten in exploitatie en beheer
Projectcase

Tristan en Isolde Nijmegen

Ontwikkelaar Standvast wonen
Belegger Standvast wonen
Huurder Particulier
Realisatie 2011
BVO 7000 m2

Twee woontorens voor senioren

Standvast Wonen bouwde 74 seniorenwoningen in Nijmegen: zelfstandige sociale huurwoningen. Duurzaamheid was een speerpunt, een WKO-installatie voorziet alle appartementen van warmte en koude via vloerverwarming in de woonkamer, slaapkamers en badkamer.

Woningbouwvereniging Standvast reageert met dit project op de veranderende samenleving. Ouderen blijven steeds langer zelfstandig wonen, maar zoeken wel een zekere mate van bescherming en gezelschap. De woontorens Tristan & Isolde vormen, samen met het naastgelegen zorgcentrum Huize Rosa, een zorgcontinuüm waarin oudere bewoners goed samenleven. Op verzoek kan vanuit Huize Rosa individuele zorg aan huis worden geleverd bij de bewoners van Tristan & Isolde.

Een legende met toverdrank

Tristan en Isolde werden onverbrekelijk verliefd na het drinken van betoverde wijn, zo gaat de legende. Bij de gelijknamige woontorens hadden ook wij toverkracht nodig, in dit geval om de WKO-installatie goed op de rit te krijgen. Onze ‘toverdrank’ bestond uit expertise, ervaring en constructieve samenwerking door alle partijen. Daarmee werd een hoofdpijndossier omgetoverd tot een beheersbaar project.

Op zoek naar de pijnpunten Toen we begin 2015 het beheer van de WKO-installatie overnamen, was al duidelijk dat het systeem niet goed functioneerde. Het systeem was onbetrouwbaar en er was onvoldoende inzicht. We kozen voor een tweetrapsraket: eerst de pijnpunten goed in beeld brengen, daarna gericht oplossingen zoeken.

Toepassing van regeltechniek In het oude systeem werd geen integrale regeltechniek toegepast. Dit werd een van onze eerste verbeteringen: het gebouwbeheersysteem aanpassen en uitbreiden. Deze aanpassing zorgde voor een aanzienlijke verbetering van de beheersbaarheid. Bijkomend voordeel is dat we tegelijkertijd het rendement van de WKO-installatie hebben vergroot.

Samen weten we meer

Bij de zoektocht naar verbetering van het WKO-systeem hebben we gewerkt met multidisciplinaire teams. Door kennis en kunde van alle partijen te centraliseren hebben we een prachtig resultaat behaald. De installatie werkt zonder grote problemen en is prima beheersbaar en bestuurbaar.

Betrokken bewoners

Ook de bewoners dachten constructief met ons mee. Door vanuit het oogpunt van de bewoners mee te kijken, heeft de betrokken voorzitter van de bewonerscommissie bijgedragen aan de oplossing.

Referenties

Onze recente projecten

Keer op keer komen er weer mooie nieuwe projecten bij, waar we stuk voor stuk trots op zijn. Een greep uit onze dagelijkse praktijk.

nieuw
Klantcase Lorentz Leiden
Klantcase Posterijen
Klantcase Het Noordereinde Zevenhoven