Al meer dan 150 projecten in exploitatie en beheer

Woonstichting Etten-Leur: De beste kandidaat kiezen

Hoe kies je de beste kandidaat voor het beheer van WKO installaties? Waarop baseer je de keuze? Woonstichting Etten-Leur (WEL) gunt Vaanster het beheer voor vier grote projecten in de regio Brabant. Daan van Opstal, directeur vastgoed van WEL, geeft een toelichting op hun keuze.

Focus op huurders, niet alleen op techniek
Vanzelfsprekend was kwaliteit een vereiste, maar WEL heeft ook andere overwegingen. Een duidelijke focus op de huurders bijvoorbeeld, en niet alleen aandacht voor techniek. Ook de orderportefeuille, zowel voor exploitatie als beheer, speelt een rol. Vaanster opereert landelijk, heeft een bewezen staat van dienst en een stabiele organisatie.

Rekening houden met wijzigingen in Warmtewet
WEL kijkt ook vooruit: hoe gaat een beheerder om met de op handen zijnde wijzigingen in de Warmtewet? Naast beheerder is Vaanster zelf ook exploitant van WKO installaties en dat heeft een groot voordeel. Nieuwe wet- en regelgeving zal in de eigen portefeuille moeten worden geïmplementeerd, waardoor ook de beheerprojecten hier tijdig en adequaat op worden aangepast. Geen risico dus voor de woningcorporatie.

Tot slot was er nog een praktische overweging: het is prettig om zaken te doen met een partij die niet ingewikkeld doet, maar gewoon snel schakelt. Laat dat nou exact ons streven zijn!

Ga terug naar overzicht