Ik ben consument
Al meer dan 170 projecten in exploitatie en beheer

Update Lentehof

In Zijderveld zijn de 23 woningen in ‘Lentehof‘ opgeleverd. Elke woning heeft een brine/water warmtepomp en zonnepanelen. De zonnepanelen zijn geïnstalleerd om een deel van de benodigde stroom van de warmtepomp te compenseren. Voor de opwekking van de warmte en koude is een bodembron geboord. Met deze warmte worden de woning verwarmd en wordt tapwater verwarmd.

 

In de zomer hebben de huizen vloerkoeling via de bodembron en warmtepomp. Een groot voordeel dat in de warme zomermaanden bijzonder aangenaam zal zijn. 

 

Vorige week hebben de bewoners uitleg gekregen over het duurzame energiesysteem in hun nieuwe woning. In een online presentatie hebben zij o.a. informatie ontvangen over de werking van het systeem en zijn er tips gedeeld over het gebruik van het systeem.
Vaanster wenst alle bewoners veel woonplezier in hun nieuwe woning.

Ga terug naar overzicht

Bouwupdate Goudshof

In Gouda heeft Haitjema onlangs de horizontale bronleidingen gelegd. Dit zijn de leidingen vanaf de positie van de bron naar de technische ruimte van het appartementencomplex ‘Goudshof‘. Binnenkort start hier de bronboring. In het complex wordt een WKO installatie gebouwd die de 110 appartementen voorziet van warmte en koude.

   

Ga terug naar overzicht

Energie uit eigen bodem in Terneuzen

Woensdagavond 28 oktober zijn de toekomstige bewoners van De Kampanje in Terneuzen via zoom geïnformeerd over
hun energieopwekkinginstallatie (EOI). De energie komt letterlijk uit hun eigen bodem. De appartementen beschikken over een wartmepomp met een warm tapwaterboiler geïntegreerd. Bij de grotere appartementen is een extra boilervat optioneel. De bewoners van de 26 appartementen hebben uitleg gekregen over het energiesysteem en specifiek over hun eigen warmtepomp en warm tapwaterboiler. Naderhand was er mogelijkheid om vragen te stellen. Ook deze digitale bewonersavond was succesvol.

De appartementen worden over een aantal weken opgeleverd. We wensen de bewoners veel geluk in hun nieuwe woning.

Meer weten over bodemenergie? Neem dan contact met ons op. Onze contactgegevens vindt u op deze website.

Ga terug naar overzicht

Nieuwe collega’s bij team Ontwikkeling

Team ontwikkeling van Vaanster is de afgelopen tijd uitgebreid. We hebben twee nieuwe collega’s die zich graag voorstellen: 


Elke Wittgen

Mijn naam is Elke Wittgen, 41 jaar oud. Sinds juli 2020 ben ik werkzaam als Projectmanager Ontwikkeling bij Vaanster. Hiervoor heb ik ruim 13 jaar in de marktonderzoeksbranche gewerkt. Een compleet andere branche dan de warmte en koude branche waarin Vaanster actief is. De rode draad in mijn werk is projectmanagement. Het is interessant om een nieuwe branche te leren kennen en daar mijn ervaring met projectmanagement in te zetten.

Ik probeer het consumentenperspectief, opgebouwd als kwalitatief marktonderzoeker, zo veel mogelijk mee te nemen in mijn functie. 

Vaanster is een organisatie waarin mijn ondernemerschap wordt gestimuleerd en waarin ik kan groeien. Ik merk heel duidelijk dat iedereen hart voor de zaak heeft en belang hecht aan een informele en open sfeer. 

 

Steven van Vulpen

Als Technisch Project Manager op de afdeling Ontwikkeling wil ik graag mijn eerdere ervaringen met collega’s delen en gebruiken om waardevolle projecten bij Vaanster te realiseren.

Mijn naam is Steven van Vulpen en in september ben ik gestart bij Vaanster. Momenteel zet ik de ervaring die ik in de afgelopen jaren als koel- en klimaattechnisch engineer/projectleider en als research and development engineer heb opgedaan, in bij verschillende projecten. Ook de kennis die ik heb opgedaan bij de studie Engineering, design and innovation zet ik in om een bijdrage te leveren aan nog betere (duurzamere) energiesystemen en projecten.

Persoonlijk werk ik graag bij een organisatie waar vrijheid, samenwerking en persoonlijke- en technische ontwikkeling hoog in het vaandel staan. De afgelopen weken heb ik gemerkt dat Vaanster dit biedt. Mijn doel is om hier verder te groeien en mij verder te ontwikkelen in het projectmanagement. 

Ga terug naar overzicht

Aankondiging oplevering Terras aan de Maas

Volgende week maandag 26 oktober 2020 start de oplevering van appartementen in toren B van Terras aan de Maas in Spijkenisse. In totaal worden er 68 huurappartementen en 116 koopappartementen gefaseerd opgeleverd. Vaanster heeft de WKO installatie van toren A uitgebreid en voorziet nu zowel toren A als toren B van warmte, koude en warm tapwater.

Bewoners genieten binnenkort van hun appartement met hoog comfort en een ver reikend uitzicht over de Maas. We wensen hen alvast veel woongeluk.

Ga terug naar overzicht

Poort naar Leidse binnenstad

Poort naar Leidse binnenstad

Tegenover het station van Leiden ontvouwt zich stapsgewijs een multifunctioneel gebouw tot ‘poort’ naar de binnenstad; Lorentz. Het representatieve pand behelst 50.000 m2 en Vaanster realiseerde en exploiteert nu de WKO-installatie. Voor het vier lagen tellend gebouw leveren we duurzame warmte en koude aan onder andere winkels, kantoren en horecagelegenheden. Ook de twee markante torens met 167 huurappartementen en een aantal penthouses maken gebruik van de duurzame installatie.

BREEAM-certificaat

Onze koude- en warmteterugwinning past goed bij de andere milieuvriendelijke maatregelen, zoals zonnepanelen, een groen dak en een zuinige lift, die bij de bouw van Lorentz zijn aangebracht. Voor onder meer deze duurzame investeringen ontvingen de projectontwikkelaars het BREEAM ‘Very Good’ certificaat. Het BREEAM-instrument meet en beoordeelt duurzaamheid van onder meer nieuwe en bestaande gebouwen. Vaanster participeerde graag in dit milieubewuste project.

Ga terug naar overzicht

Proost op de gezondheid

Begin maart werden wij net als de rest van de wereld op onaangename wijze verrast door een nieuwe werkelijkheid; het COVID-19 virus beheerste ons dagelijkse leven. Wie had ooit durven denken dat dit zou leiden tot de gevolgen die wereldwijd zo zichtbaar zijn geworden.

We moesten gedwongen ‘afscheid van elkaar nemen’, hoewel wij in deze moderne tijd gelukkig door middel van de digitale technologie in staat zijn geweest om met de nodige flexibiliteit en improvisatie onze werkzaamheden voort te zetten. Hoe fantastisch is het om te ervaren dat wij zelfs onder bizarre omstandigheden in staat zijn gebleken onze bedrijvigheid voort te zetten. Vanuit het kantoortje thuis, aan de keukentafel of vanuit de logeerkamer: het maakte niet uit… wij hebben laten zien dat wij niet voor één gat te vangen zijn.

Maar ondanks al dat efficiënte werken vanuit huis was het gisteravond zo fijn iedereen weer een keer bij elkaar te hebben. Samen te barbecuen en lol te hebben. Dat is wat we zo gemist hebben. Natuurlijk hielden we ons aan de 1,5 meter regel; daar zorgden de zwembanden wel voor!
We hebben geproost op elkaar en zijn dankbaar voor ieders gezondheid, de betrokkenheid en onze mooie bedrijven.

Ga terug naar overzicht

Voormalig postkantoor krijgt duurzame warmte- en koude-installatie

Zojuist hebben wij de contracten getekend voor een prestigieus project aan de Coolsingel; Post Rotterdam! Het voormalige postkantoor wordt verrijkt met een woontoren van 150 meter hoog met 305 appartementen, een vijfsterrenhotel en diverse retail. Voor deze appartementen en de overige 25.000 m2 mogen wij onze duurzame WKO-installatie gaan aanleggen.

Rijksmonument in skyline
Het oude postkantoor is een van de weinige gebouwen in het centrum van Rotterdam dat het bombardement van 1940 heeft overleefd. Het gebouw had daarna nog jarenlang dezelfde functie, namelijk het beheer van de posterijen. Bij de start van de renovatie stond het pand echter al 10 jaar leeg. De hoogste tijd, zo vonden de investeerders, om dit monument in hartje Rotterdam weer grandeur te geven.
De renovatie van het oude postkantoor wordt uitgevoerd met respect voor de monumentale status en de herbouw past tegelijk naadloos bij de skyline van Rotterdam.

Steeds groener
Rotterdam heeft ingezet op meer vergroening in de binnenstad. De nieuwe inrichting van de Coolsingel is daar een goed voorbeeld van; veel groen en gericht op voetgangers. Het nieuwe postkantoor zal die open groene lijn volgen. Zo zullen bewoners, hotelgasten en winkelend publiek elkaar ontmoeten in de publieke binnenpleinen die van verschillende kanten te bereiken zijn.
Als onderneming in duurzame energie kunnen wij ons goed vinden in die milieuvriendelijke lijn en gaan wij graag aan de slag om Post Rotterdam van duurzame warmte- en koude te voorzien.

Ga terug naar overzicht

De laatste nieuwsbrief

Subscribe op de nieuwsbrief en ontvang altijd als eerste de nieuwsberichten.

De volledige nieuwsbrief is hier te lezen: Nieuwsbrief Vaanster | 2020

Ga terug naar overzicht

Vlieg mee

Vlieg met ons mee in vogelvlucht over een project van Warmtevanmorgen.nu.

De woningen van De Groene Koet in het plaatsje Noorden zijn allen voorzien van individuele warmtepompen.

Dat is Warmtevanmorgen.nu!

Ga terug naar overzicht