1. terug

Nieuws

EQw centrale ingezet als noodopstelling  

Bij de realisatie van de duurzame EQw centrale op het Project Karaat in Groningen stuitte Vaanster op een probleem; door vertraging in de tweede fase van het project bleek de ruimte die gereserveerd was voor de collectieve WKO centrale nog niet beschikbaar. Een probleem omdat het eerste bouwdeel Karaat in oktober dit jaar zou opleveren.   

Samen met DPDBouw, PCVastgoed en Aalberts moesten we creatief gaan nadenken om dit probleem op te lossen. Uitganspunt hierbij was dat de opleverdatum voor de bewoners binnen redelijke termijn gehaald moest worden en dat er gebruik wordt gemaakt van een tijdelijke duurzame oplossing. Een noodopstelling waarbij gebruik zou worden gemaakt van een traditionele gasketels was een echte no-go.  

We zijn uitgekomen op een EQw centrale die we als noodopstelling op het terrein naast het gebouw hebben geplaatst. Vaanster levert de bewoners duurzame energie en de EQw noodinstallatie zal worden hergebruikt wat de keuze voor een EQw centrale extra duurzaam maakt.  

Vaanster is bijzonder trots op de eerste toepassing van de EQw technologie als noodopstelling. Naast duurzaamheid is het circulair bouwen net zo belangrijk. Prachtig om mee te maken dat je door samenwerking tot zo’n mooie oplossing komt. Door kennis te delen kun je verwachtingen overtreffen. Langs deze weg dank aan alle betrokken partijen en speciale dank aan Breeman die met haar team in korte tijde en met een strakke planning de bouw en de aansluiting van de tijdelijk EQw centrale mogelijk heeft gemaakt.