1. terug

Nieuws

EQw plaatsing skid

Gaat dat passen? Ja dat past! Afgelopen donderdag werd de skid in de technische ruimte geplaatst van de Hoge Vrijheid in Den Haag. Een EQw centrale wordt prefab gebouwd en daarna in zijn geheel afgeleverd op locatie. Deze skid bestaat uit vier gedeeltes die een voor een naar binnen moet. De afmetingen zijn minutieus op elkaar afgestemd, waardoor aan alle kanten maar 1 cm ruimte aan speling over was! Dat vraagt echt wiskundig inzicht om dat voor elkaar te krijgen. Ga er maar aan staan!  

De deurposten verwijderen zou niet echt veel meer ruimte opleveren, dus dat was geen optie. Belangrijkste was om allereerst de skid zo recht mogelijk te positioneren dat hij niet klem kwam te zitten tegen de muur bijvoorbeeld. Kortom, het werd een spannende klus, maar met goede afloop. Met vereende krachten werd de skid in een mum van tijd door de de deur geduwd. Hij staat erin en is klaar om te worden aangesloten. Daar wordt binnenkort mee gestart en hiermee is het eerste gedeelte van de realisatie van de EQw gestart.  
 
Een technische ruimte van een EQw kan erg compact uitgevoerd worden . Zo houd je als projectontwikkelaar meer meters over die feitelijk geld opleveren.  

Op dit moment worden de fluisterstille drycoolers voor de Hoge Vrijheid gefabriceerd die op het dak van de parkeergarage zullen worden geplaatst. Zij zullen de energie aanleveren om de woningen te verwarmen en te koelen. Wordt vervolgd dus dit project.