1. terug

Nieuws

Vaanster’s EQw Skid; Ideale oplossing voor project KWG Zuid Tilburg  

In Tilburg verrijst een nieuw appartementencomplex midden in het bruisende winkelgebied. Er worden 170 appartementen gerealiseerd, verdeeld over twee gebouwen, in een combinatie van laag- en hoogbouw.   

Wij zijn deze week langsgegaan op de bouwplaats om de skid van onze duurzame EQw centrale te filmen samen met Renger van Esveld, Frédérique Arnold en Johan Koekkoek (Bedenker EQw). De centrale is prefab gebouwd door Breman Utiliteit in Zwolle en vanuit daar naar Tilburg getransporteerd. De montage en inbedrijfstelling van de centrale neemt zeer weinig tijd in beslag. Het voordeel hiervan is dat het bouwproces zo min mogelijk verstoord wordt. Bovendien garandeert prefab bouwen een hoge kwaliteit door zo veel als mogelijk te standaardiseren.  

Skid bouw heeft veel voordelen ten opzichte van de normale bouw, het is namelijk duurzaam, efficiënt, stil, neemt weinig ruimte in beslag en zorgt voor een hoog rendement. Daarnaast is dit systeem uniek omdat het een stand alone systeem is waardoor het modulair op te bouwen is met prefab modules. Deze voordelen in combinatie met ons duurzame EQw systeem zorgt voor een optimaal resultaat voor elk project.  

Het duurzame EQw systeem van Vaanster voor het verwarmen en koelen van appartementen maakt geen gebruik van open- of gesloten bronnen, maar haalt haar energie uit de altijd beschikbare buitenlucht. Dat maakt het systeem robuuster en goedkoper in aanschaf. Het EQw systeem is ook een uitkomst als het boren in de bodem niet is toegestaan. Bijvoorbeeld in waterwingebieden of als de bodem vervuild is of niet geschikt voor het realiseren van open bronnen. In de woning bevindt zich een luxe afgiftesets die direct kan worden aangesloten op de verdeler van de vloerverwarming.  

Nieuwsgierig geworden en wilt u kennismaken of een bezoek brengen aan een van onze EQw centrales stuur dan een bericht aan sales@vaanster.nl of neem een kijkje op onze site www.vaanster.nl