• Duurzame hernieuwbare energie
  • Bewoners zijn beschermd door de warmtewet
  • Meer dan 200 projecten in exploitatie en beheer
  1. terug

Hoe kan ik mijn meterstand doorgeven?

De meeste meters worden door Vaanster op afstand uitgelezen, dan wordt de meterstand digitaal uitgelezen. Daarnaast zijn er momenten waarop u als bewoner wordt gevraagd om een meterstand door te geven. Bijvoorbeeld als u verhuist naar een woning met een energiesysteem van Vaanster of als u verhuist uit een woning met een energiesysteem van Vaanster. Er wordt dan gevraagd naar de meterstand op de datum van verhuizing en/of sleuteloverdracht. 

Digitaal meterstanden uitlezen

Als uw meterstand door Vaanster wordt uitgelezen, dan hoeft de bewoner geen meterstand aan Vaanster door te geven. De meterstand wordt vervolgens door Vaanster op de persoonlijke pagina gepubliceerd. Klik hier om naar uw persoonlijke pagina te gaan.
Als Vaanster uw energiemeter niet kan uitlezen, dan wordt er een schatting gemaakt van uw meterstand.

Handmatig meterstanden opnemen 

Als de meterstand niet digitaal wordt uitgelezen, dan wordt de meterstand 'handmatig opgenomen'. Dit betekent dat de meterstand wordt afgelezen van de energiemeter en aan Vaanster moet worden doorgegeven via de persoonlijke pagina van de bewoner. Klik hier om naar uw persoonlijke pagina te gaan.

Let op! In coronatijd komt er niemand bij u langs om meterstanden handmatig op te nemen. U dient zelf uw meterstand door te geven via uw persoonlijke pagina.