• Duurzame hernieuwbare energie
  • Bewoners zijn beschermd door de warmtewet
  • Meer dan 200 projecten in exploitatie en beheer
  1. terug

Wie is verantwoordelijk voor het systeem in mijn woning?

Het antwoord op deze vraag verschilt per project en is aangegeven door middel van een leveringsgrens. U kunt de leveringsgrens van het systeem in uw woning inzien. Ga naar www.vaanster.nl en voer bovenaan uw postcode en huisnummer in. U wordt vervolgens doorgestuurd naar de webpagina die hoort bij de ingevoerde postcode. Daar vindt u de leveringsgrens van het betreffende project.

De leveringsgrens geeft aan welke onderdelen Vaanster exploiteert, onderhoudt en eventueel vervangt. De overige onderdelen zijn in eigendom van de woningeigenaar die daarmee ook verantwoordelijk is voor onderhoud en eventueel vervanging. Voor koopwoningen geldt dat u als bewoner zelf de eigenaar van de woning bent. Voor huurwoningen geldt dat de verhuurder de eigenaar van de woning is.

Er zijn projecten waarvoor Vaanster het energiesysteem in beheer heeft. De onderdelen buiten de leveringsgrens van Vaanster kunnen door de verhuurder voor monitoring en onderhoud zijn uitbesteed. De verhuurder maakt in zo'n geval aan de bewoners kenbaar bij wie zij terecht kunnen met vragen over de onderdelen buiten de leveringsgrens van Vaanster.

Leveringsgrens 1 meter