1. terug

Individueel systeem

IWP

LWP Duurzaam Energiesysteem

IWP 

IWP staat voor individuele warmtepomp. Hierin heb je twee verschillende opties; Een WWP systeem (water/water warmtepompsysteem) en een LWP systeem (Lucht/water warmtepompsysteem).  
 
Hoe werkt het WWP systeem? 

Een WWP systeem maakt gebruik van bodemenergie. In de grond is een bodemlus aangebracht. De bodemlus onttrekt warmte uit de grond om de woning in de winter te verwarmen en het hele jaar door warm tapwater te leveren. In de zomer wordt er koud water door het vloerafgiftesysteem van de woning gepompt. Dit koude water warmt zich op aan de warmte in de woning en transporteert deze warmte naar de bodemlus. Dit noemen we passief koelen. Met deze warmte laadt de bodemlus zich op en hierdoor blijft deze stabiel. Door deze passieve koeling zorgt het systeem ervoor dat erHoe werkt het LWP systeem? 

Hoe werkt het LWP systeem?

Een LWP systeem maakt gebruik van buitenluchtenergie. Op het dak van de woning staat het buitendeel van de warmtepomp. Dit buitendeel onttrekt warmte uit de buitenlucht om de woning in de winter te verwarmen en het hele jaar door warm tapwater te leveren. In de zomer zal er met het systeem actief gekoeld worden. Dit houdt in dat de warmtepomp zijn werking omdraait en warmte uit de woning via het vloerafgiftesysteem naar de buitenlucht afvoert, ook wel het koelen van de woning.  op koude dagen genoeg warmte beschikbaar is. 

Zonnepanelen en omvormer 

Om in een deel van de stroombehoefte van de warmtepomp te voorzien, worden er bij veel woningen zonnepanelen geplaatst. Er wordt vrijwel altijd gebruik gemaakt van hetzelfde systeem. Dit is een stringomvormer met zonnepanelen. 

Wat zit er in uw woning? 

Voor beide systemen zijn verschillende uitvoeringen beschikbaar. Meer informatie over het systeem in uw woning vindt u bij bewonersinformatie van het project waar u woont.  
Ga naar de homepage www.vaanster.nl en voer bovenaan uw postcode en huisnummer in. U wordt vervolgens doorgestuurd naar de bewonersinformatie die hoort bij de ingevoerde postcode.  Hieronder ziet u de demarcatie van het systeem.

De onderdelen uit de afbeelding worden in iedere woning geplaatst. De onderdelen links van de rode stippellijn blijven eigendom van Vaanster. De onderdelen rechts van de rode stippellijn zijn van de woningeigenaar. 

Factuur en tarieven 

Bij het IWP energiesysteem hoeft u géén meterstanden door te geven en zult u enkel een factuur ontvangen voor de huur van de warmtepomp en eventueel zonnepanelen. Kijk voor specifieke zaken naar het afgesloten contract dat te vinden is op uw persoonlijke pagina. 

Het IWP systeem sluit naadloos aan bij de missie van Vaanster om Nederland te verduurzamen. Systemen als het deze maken het opwekken van duurzame energie betaalbaar en eenvoudig.  

Samenwerking met Vaanster 

Exploitatie  

Vaanster ontwikkelt, realiseert en exploiteert sinds 2002 duurzame energiesystemen. Onze jarenlange kennis en ervaring in de duurzame energiebranche zetten wij in om vastgoedprojecten te verduurzamen. Onze opdrachtgevers zijn ontwikkelaars van vastgoedprojecten. Onze systemen bieden we aan in combinatie met een meerjarige exploitatieovereenkomst. De prijzen van onze systemen worden uitgedrukt in een BAK per woning; dit staat voor een Bijdrage  Aansluit Kosten per woning. De exploitatieperiode varieert per project tussen de 15 en 30 jaar. 

Voor het duurzaam opwekken van energie zijn verschillende mogelijkheden. Samen met de ontwikkelaar van een project kiezen we het beste energiesysteem. Dit kan per project verschillen. Vaanster begeleidt als partner de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van de duurzame energiecentrale. 

Er zijn verschillende mogelijkheden om samen te werken met Vaanster bij individuele oplossingen. Om de mogelijkheden te bespreken komen we graag met u in gesprek. Neem contact met ons op via: sales@vaanster.nl 

Contact
Neem makkelijk contact met ons op!