1. terug

Nieuws

Bezoek Toren H Piushaven in Tilburg

Vanochtend heeft Vaanster een bezoek gebracht aan de gloednieuwe EQw centrale van Toren H, onderdeel van ‘Aan de waterkant’ op Piushaven in Tilburg. Dit appartementencomplex is een ontwikkeling van Triborgh Gebiedsontwikkeling, Lavertuur Planontwikkeling en Alphons Coolen Bouw.
 
Toren H wordt na de zomer opgeleverd, de energiecentrale is momenteel al in werking. In samenwerking met onze bouwpartners en Van Delft Groep wordt er nog hard gewerkt aan de afbouw van het project. Het resultaat is nu al bewonderenswaardig!
 
Op deze locatie in Tilburg is gekozen voor het zeer duurzame EQw energieconcept voor het leveren van warmte, koude en warm tapwater aan de woningen. Dit unieke energieconcept maakt gebruik van super stille droge koelers op het dak die de energie voor de warmtepompen uit de omgevingslucht halen. Het EQw systeem heeft in de BENG een duurzaamheidsscore die vergelijkbaar is met een WKO systeem.
 
Deze ochtend gaf Vaanster samen met Van Schijndel Bouwgroep een leuke rondleiding ‘techniek’ mogen gegeven. Dat leverde een schitterend uitzicht over de gehele Piushaven. Ook in het nieuwbouwproject van Van Schijndel Bouwgroep en Van de Ven Bouw & Ontwikkeling BV (Koninklijke VolkerWessels) in het centrum van Tilburg zal een EQw centrale geplaatst worden. Kortom, in Tilburg wordt gewerkt aan veel nieuwe en vooral duurzame ontwikkelingen.

Piushaven_1.jpg