1. terug

Nieuws

Duurzaam EQw systeem voor Salix in Rotterdam

In het najaar start de bouw van appartementencomplex Salix in Schiebroek, Gemeente Rotterdam. Alle 60 appartementen én de 16 grondgebonden woningen worden voorzien van warmte, koude en verwarming van tapwater door de duurzame EQw installatie die Vaanster gaat ontwikkelen. Recentelijk hebben we de opdracht voor de ontwikkeling en exploitatie van de installatie voor een periode 30 jaar ontvangen. Vaanster is trots om een duurzame bijdrage te kunnen leveren aan een gedifferentieerd woningaanbod in Rotterdam. In totaal komen er 13 verschillende woningtypes beschikbaar. 

Aan de Teldersweg stonden voorheen twee scholen en een kerk. Die gebouwen stonden jarenlang leeg en zijn inmiddels allemaal gesloopt. Een bijzonder glas- en betonkunstwerk dat in de Vredevorstkerk hing, is gered van de sloop en er wordt gezocht naar een nieuwe bestemming.  

In oktober 2021 start de bouw van het appartementencomplex en van de grondgebonden woningen. Naar verwachting worden de woningen eind 2022/begin 2023 opgeleverd.
 
Ontwikkelaar: Accresco Vastgoed  
Adviseur: KVMC
Aannemer: Van Wijnen Dordrecht 
Architectenbureau: De Zwarte Hond