1. terug

Nieuws

Honigfabriek ‘De Bij’ hernieuwd en omgebouwd

De voormalig Honigfabriek in Koog aan de Zaan wordt hernieuwd en omgebouwd naar 95 unieke woningen. Vaanster heeft de opdracht ontvangen voor de ontwikkeling van een duurzame EQw installatie en gaat hiermee voor de exploitatieperiode van 30 jaar warmte, koude en verwarming van tapwater leveren aan alle 95 woningen. Er worden 21 lofts gerealiseerd in het monumentale deel van de fabriek. Daarnaast worden er 74 nieuwbouwappartementen gerealiseerd waarvoor een deel van de oude fabriek wordt gesloopt. 

Volgende maand wordt er gestart met de eerste werkzaamheden zoals funderingsherstel, (asbest)sanering, strippen en sloop. De bouw start naar verwachting begin 2022. In oktober 2022 start Vaanster met de realisatie van het EQw systeem.  
 
De oude Honigfabriek, ookwel 'de Bij' genoemd, dateert uit 1895. De industriële stijl en de oude elementen blijven zoveel mogelijk behouden. Vaanster is trots om een duurzame bijdrage te mogen leveren aan dit pand dat al een rijke historie heeft en nu ook een duurzame toekomst tegemoet gaat. 
 
Ontwikkelaar: Ten Brinke
Aannemer: Ten Brinke Bouw
Architect: Hooyschuur architecten&adviseurs