1. terug

Nieuws

Duurzaamste kilometer van Nederland in Leiden

In Gemeente Leiden zijn ze de uitdaging aangegaan om vóór 2025 van het stationsgebied de ‘Duurzaamste Kilometer van Nederland’ te maken. Het is een ambitieuze uitdaging waar zowel kleine initiatieven als omvangrijke projecten aan bijdragen. Het doel is eenvoudig: een gezonde leefomgeving creëren. Vaanster is vanaf het begin betrokken als partner binnen de duurzaamste kilometer voor de levering van warmte en koude.

Lorentz, Octagon en De Geus zijn drie projecten in Leiden die liggen in de ‘duurzaamste kilometer van Nederland'. Deze projecten heeft Vaanster in exploitatie en ontwikkeling.
 
Lorentz in Leiden is een appartementencomplex met 167 appartementen, een horecaplint, kantoorruimte en is in het voorjaar van 2020 opgeleverd. Vaanster heeft de WKO installatie ontworpen en gerealiseerd in opdracht van Van Wijnen en Hurks en voor een periode van 30 jaar in exploitatie. 
In samenwerking met: Syntrus Achmea Real Estate & Finance
 
Octagon is een project in ontwikkeling. In de plint komen commerciële ruimtes met daarboven twee woontorens die ruimte bieden aan 80 appartementen en een hotel van 125 kamers. Naar verwachting wordt Octagon begin 2023 opgeleverd. In opdracht van Synchroon wordt Octagon gebouwd door J.P. van Eesteren | TBI.
 
De Geus is een ontwikkeling van SUSTAY voor een betaalbaar & duurzaam (t)huis met 96 appartementen, commerciële ruimtes, een bioscoop en horeca. De verwachte oplevering is in 2024. 
 
Vaanster heeft zowel voor De Geus als voor Octagon de opdracht ontvangen voor de ontwikkeling, realisatie en langjarige exploitatie van een duurzame WKO installatie. Daarmee worden alle ruimtes voorzien van warmte, koude en verwarming van tapwater door een eigen WKO installatie. 
 
De duurzaamste kilometer van Nederland is nog in ontwikkeling en de aangesloten initiatieven breiden zich uit. Vaanster is trots om een duurzame bijdrage te kunnen leveren aan het creëren van een gezonde leefomgeving voor bewoners en gebruikers in dit gebied.