1. terug

Nieuws

Duurzame WKO installatie Olympiade in Amstelveen

Athene, Chamonix, Rome, Londen, Helsinki, Grenoble & Barcelona: zeven Olympische steden. De zeven duurzame woongebouwen van Olympiade in Gemeente Amstelveen krijgen de namen van deze steden. Het is een verwijzing naar de sportieve omgeving. Olympiade wordt gebouwd aan een sportpark en er is volop ruimte om te sporten in de nabijgelegen natuurgebieden. De bouw van Olympiade gaat dit jaar van start.

Vaanster heeft de opdracht ontvangen voor de ontwikkeling van een duurzame WKO installatie en gaat hiermee warmte, koude en verwarming van tapwater leveren aan alle 552 appartementen. Hiervan gaan er 194 in de verkoop, de overige woningen zijn bestemd voor sociale huur en huur in de vrije sector. Op het dak van alle zeven woongebouwen worden zonnepanelen geplaatst en geëxploiteerd. Alle woningen worden duurzaam verwarmd en gekoeld door middel een vloerverwarmingssysteem. Of het nu gaat om een royaal penthouse of een compact tweekamerappartement, het wooncomfort zal in alle woningen hoog zijn.

In Q2 2021 wordt verwacht van start te gaan met de bouw van Olympiade. De verwachte oplevering van de appartementen is medio 2023. Vaanster is trots een bijdrage te mogen leveren aan dit sportieve, duurzame en omvangrijke project.

In samenwerking met:
Vastbouw GroepKoopmans
Bouwgroep B.V.