1. terug

Nieuws

EQw systeem nog makkelijker in de BENG

We hebben goed nieuws. Het is nu nog makkelijker om voor het duurzame EQw energiesysteem te kiezen. Het BCRG heeft “gelijkwaardigheidsverklaringen” toegekend aan het EQw HT3.5 en 5 pijpssysteem. Met behulp van de verklaringen kun je eenvoudig de energieprestatie berekenen. Zo nemen we veel werk en vooronderzoek uit handen en weet je direct waar je aan toe bent als je het duurzame EQw systeem selecteert voor je project. Wist je trouwens dat een EQw centrale net zo energiezuinig is als een WKO installatie? Wel fijn om dan te weten dat je bij een EQw centrale niet hoeft te boren en de centrale geheel prefab wordt aangeleverd op het project.  
 
Het EQw systeem is al toepasbaar vanaf 60 appartementen en bedacht door Johan Koekkoek van Visietech. Heb je vragen bij het invullen van de BENG neem dan contact op met koekkoek@visietech.nl. Vragen over het exploiteren van een EQw centrale kun je stellen via sales@vaanster.nl. 
 
Wat is EQw? 
Het duurzame EQw systeem van Vaanster voor het verwarmen en koelen van appartementen maakt geen gebruik van open- of gesloten bronnen, maar haalt haar energie uit de altijd beschikbare buitenlucht. Dat maakt het systeem robuuster en goedkoper in aanschaf. Het EQw systeem is ook een uitkomst als boren in de bodem niet is toegestaan. Bijvoorbeeld in een waterwingebied of als de bodem vervuild of ongeschikt is voor het realiseren van open bronnen. In de woning bevindt zich een luxe afgifteset die direct kan worden aangesloten op de verdeler van de vloerverwarming.  
Het gehele systeem kan in de werkplaats geprefabriceerd worden, wat het erg efficiënt maakt voor de bouw.  Een groot voordeel van het concept: het is makkelijk toepasbaar, schaalbaar, vergunningsvrij en modulair te bouwen. Het is ook nog eens zeer duurzaam, omdat het geheel aardgasvrij is en een zeer lage CO2-uitstoot heeft.  
 
Hier kunt u de verklaring lezen: https://lnkd.in/eUf2NKV2