1. terug

Nieuws

Kamstrup en Vaanster: een logische volgende stap

Raamovereenkomst is basis voor partnerschap tussen onafhankelijke beheerder van duurzame energiesystemen en leverancier van smart metering oplossingen.

We kennen elkaar nu al een aantal jaren en dit was een logische volgende stap.

Ronnie Startman, Sales Manager bij Kamstrup in Nederland is bijzonder content met het partnerschap dat Vaanster en Kamstrup nu aangaan. Vaanster is een leidende onafhankelijke investeerder in duurzame energiesystemen, gevestigd in Bilthoven. Zij financieren en exploiteren duurzame energiesystemen voor vastgoedprojecten in heel Nederland. Beide bedrijven verwachten sterk te profiteren van deze samenwerking.

Een voordeel is de hechtere relatie. De komende jaren zal Vaanster energiesystemen ontwikkelen voor meer dan 10.000 nieuwe woningen die voorzien worden van duurzame warmte en koude. Dit is mogelijk doordat Vaanster herinvesteert in nieuwe projecten, waardoor het bedrijf onafhankelijk blijft en continu door kan groeien. De projecten van Vaanster variëren van 60 tot meer dan 1.000 aansluitingen, een segment waarin Kamstrups automatische datacollectie-oplossing READy ook zeer effectief voor ingezet wordt.

Vaanster investeert in systemen voor gebiedsontwikkeling en focust op het ontwikkelen van slimme energiesystemen voor gebouwen. De aankomende drie jaar zal Kamstrup MULTICAL® 403 warmtemeters en op afstand uitleesbare systemen leveren aan een belangrijk deel van de nieuwe woningen waaraan Vaanster warmte en/of koude levert. “De samenwerking betekent meer en meer betrouwbare inzichten in de energieprestatie van de warmteproductie-installaties. Kamstrup is een betrouwbare partner waarmee we de komende jaren kunnen groeien” zegt Anton Westerhof, Project Manager bij Vaanster.

Kamstrup biedt een complete productportfolio voor nieuwbouwprojecten waar bedrijven duurzame energie leveren met efficiënt management. Naast meters voor appartementen, huishoudens, commercie en de infrastructuur om meetwaarden door te geven, zal Kamstrup ook grotere meters leveren voor het installatie- en productiedeel van gebouwen. “We gebruiken de grotere energiemeters om warmtecentrales te optimaliseren en eventuele problemen op tijd op te lossen. En verbruiksdata worden eenduidig verwerkt en zijn AVG-proof”, aldus Anton Westerhof.

Een ander voordeel van de samenwerking is dat projectmanagers van beide bedrijven in staat zijn al in de vroegste planningsfase van projecten zaken af te stemmen, wat sterk zal bijdragen aan het succesvol uitrollen van het project. En dat is belangrijk voor een oplossing die jaren zal blijven bestaan. Vaanster investeert in projecten met een positieve impact op het verduurzamen van Nederland en met een actieve bijdrage aan het verminderen van CO2-emissies. Het nieuwe partnerschap tussen de twee bedrijven draagt bij aan dit doel; het verbetert diensten voor hun afnemers en stelt hen in staat bewoners meer inzicht te bieden in hun energieverbruik. Met deze informatie helpen zij bewoners met duurzaam gebruik van energie.