1. terug

Nieuws

Nieuwbouwproject MO*town Amsterdam

MO*town in Amsterdam Sloterdijk bestaat uit drie gebouwen, track 6, track 8 en track 9a. Het nieuwbouwplan MO*town is een van de 1e pioniersprojecten van deze nieuwe wijk. MO*town is een groen en duurzaam project met stoere, uitnodigende woonblokken met uiteenlopende woningen én voorzieningen. Het bijzondere aan het project is de betrokkenheid en het medeopdrachtgeverschap van de toekomstige bewoners in de ontwikkeling.
 
In opdracht van BPD Gebiedsontwikkeling realiseert, ontwikkelt en exploiteert Vaanster de WKO installatie voor de 167 appartementen en 12 commerciële units in de plint van dit project.  De bouw van dit project is inmiddels gestart.
 
Kersten-Installatie-Techniek realiseert de installatie voor dit bijzondere project in opdracht van Vaanster. De boring van de monobron is door Grondboorbedrijf Haitjema B.V. uitgevoerd. De bron valt binnen het gebouwde oppervlak waardoor Kersten en Haitjema bedenken hoe ze zonder hijskraan de bron zouden kunnen bereiken en onderhouden. Er is goed gekeken naar de unieke architectuur van het gebouw waardoor de bron onder de galerij geplaatst kon worden. Door middel van een gezekerd hijsoog kan de bron goed worden onderhouden.  
 
Anass Betti van Kersten Energietechniek: “Het belangrijk om goed te kijken naar de mogelijkheden die je hebt om de toekomstige bewoners zo min mogelijk tot last te zijn en bewoners altijd te voorzien van warmte. Dat is mede door de unieke architectuur van dit project gelukt.” 
Vaanster gaat warmte, koude en verwarming van tapwater leveren aan alle appartementen en commerciële ruimtes. De oplevering is naar verwachting in Q1 2024. 
 
In samenwerking met:  
·        BPD Gebiedsontwikkeling
·        Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V.
·        Nieman Raadgevende Ingenieurs
·        Kersten-Installatie-Techniek
·        Grondboorbedrijf Haitjema B.V.