1. terug

Nieuws

Provincies steeds terughoudender als het gaat om het perforeren van de bodem

Het leek het systeem van de toekomst, open en gesloten bronnen, maar steeds vaker worden er vraagtekens gesteld bij de aanleg van deze bronnen en het grootschalig perforeren van de Nederlandse bodem. Het meest kritische geluid komt de afgelopen jaren van de waterleidingbedrijven. Brabant wil in een groot deel van de provincie het boren in de bodem aan strenge regels binden. Het Brabantse grondwater wordt beschermd door een laag klei. Een nieuwe verordening verbiedt het doorboren van die kleilaag. Het is wachten op de volgende provincie die eveneens strengere eisen gaat stellen aan het perforeren van de bodem. Volgens Bouwend Nederland komt zo de energietransitie in gevaar. Die mening delen we niet bij Vaanster.  

Het duurzame EQw systeem van Vaanster voor het verwarmen en koelen van appartementen maakt geen gebruik van open- of gesloten bronnen, maar haalt haar energie uit de altijd beschikbare buitenlucht. Dat maakt het systeem robuuster en goedkoper in aanschaf. Het EQw systeem is ook een uitkomst als het boren in de bodem niet is toegestaan. Bijvoorbeeld in waterwingebieden of als de bodem vervuild is of niet geschikt voor het realiseren van open bronnen. In de woning bevindt zich een luxe afgiftesets die direct kan worden aangesloten op de verdeler van de vloerverwarming.  

Nieuwsgierig geworden en wilt u kennismaken of een bezoek brengen aan een van onze EQw centrales stuur dan een bericht aan sales@vaanster.nl of neem een kijkje op onze site.

Provincies steeds terughoudender als het gaat om het perforeren van de bodem