1. terug

Nieuws

Reggeborgh bezoekt haar EQw centrale in Tilburg 

Onlangs zijn we een kijkje gaan nemen op de bouwplaats van nieuwbouwproject ‘KWG Zuid’ waar 171 woningen worden gerealiseerd. Een project van de Reggeborgh groep die zich focussen op waardecreatie voor de lange termijn, gebaseerd op investeringen in ondernemingen en financiële producten. Het project wordt gebouwd en ontwikkeld door van Schijndel bouwgroep en Van de Ven bouw en ontwikkeling.  

Martin Vladov van Vaanster heeft samen met Paul Rietberg en Dick Vredegoor (Reggeborgh) een rondleiding gehad bij de duurzame EQw centrale welke nu nog in aanbouw is.  

EQw is het duurzame collectieve energiesysteem van Nederland.  Het EQw systeem maakt geen gebruik van open- of gesloten bronnen, maar haalt haar energie uit de altijd beschikbare buitenlucht. Dat maakt het systeem robuuster en goedkoper in aanschaf. 

In dit project komt een EQw centrale geprefabriceerd door breeman uttiliteit op een stalen frame (Skid). Doordat de gehele energiecentrale industrieel wordt gebouwd en kant en klaar op de bouw aankomt bespaart dit enorm veel bouwtijd en faalkosten.  

Reggeborgh bezoekt haar EQw centrale in Tilburg