Ik ben consument
Al meer dan 170 projecten in exploitatie en beheer
Projectcase

W Hotels Amsterdam

Ontwikkelaar PBM construction
Belegger STAG Grafenua Europe
Huurder Starwoord Hotels & Resorts
Realisatie 2015
BVO 10000 m2

Mix van eigentijdse techniek met unieke historie

Twee tegenover elkaar gelegen monumentale panden zijn getransformeerd tot het vijf sterren hotel W Amsterdam. In het voormalige Rijkskantoorgebouw voor Geld- en Telefoonbedrijf (PTT) en de voormalige KAS Bank zijn nu stijlvolle suites, een spa, een nachtclub en een rooftop swimming pool te vinden.

In het W-hotel zijn moderne voorzieningen gekoppeld aan het verleden, er is respect getoond voor het bestaande gebouw. De hal is zoveel mogelijk intact gehouden en ook de originele bankkluizen, die zich onder de grond van de hal bevinden, zijn deels zichtbaar. Daarnaast is er nog een bijzondere mix van eigentijdse techniek met unieke historie: voor het eerst is er een WKO-installatie geplaatst in een monumentaal pand midden in Amsterdam.

What’s new, what’s next?

W Amsterdam loopt niet alleen voorop als het gaat om de combinatie WKO en monument. Het is the place to be om op de hoogte te blijven van trendy design, fashion en de nieuwste muziek. Exposities en events zijn onderdeel van het concept. Niet voor niets is gekozen voor suite-namen als Wow en Extreme Wow.

Hartje Amsterdam Boren in de binnenstad, dat is nog niet zo eenvoudig. Overal liggen leidingen, het is altijd druk en de locatie is moeilijk bereikbaar. Om nog maar te zwijgen van de belangen van omringende panden. Dat vraagt om eindeloos overleg met de gemeente en de diverse partijen, maar het resultaat mag er zijn: de W-hotels zijn de eerste monumenten in Nederland met een WKO-systeem.

Veiligheid van de koninklijke familie Bij de uitvoering kwamen bijzondere restricties in beeld. W Amsterdam ligt vlak achter het Paleis op de Dam, dus de veiligheid van de koninklijke familie en andere hoogwaardigheidsbekleders die daar overnachten staat voorop. Dit betekent bijvoorbeeld dat er geen installaties op het dak mogen worden geplaatst: stel je voor dat iemand zich daarachter verstopt?

Twee WKO-systemen

W Amsterdam bestaat uit twee hotels: W Exchange is gehuisvest in het voormalige telefoonbedrijf en W Bank in de oude KAS Bank. De gebouwen staan ieder op een hoek van de straat, midden in de stad. Vanuit praktische overwegingen is in deze situatie gekozen voor twee gescheiden WKO-systemen. Beide systemen zijn door Vaanster voor eigen rekening en risico gerealiseerd en voor 30 jaar in exploitatie.

“Since my earliest involvement with Vaanster’s team, I have found their attitude and service to be fair, courteous and above all, professional and attending to client’s needs and concerns.”
Daniel Liven, General Counsel at GCH Holland B.V. (Hotel Management)

Referenties

Onze recente projecten

Keer op keer komen er weer mooie nieuwe projecten bij, waar we stuk voor stuk trots op zijn. Een greep uit onze dagelijkse praktijk.

nieuw
Klantcase Lorentz Leiden
Klantcase Posterijen
Klantcase Het Noordereinde Zevenhoven