1. terug

Nieuws

Verkoop nieuwbouwproject ‘De Groene Eem’ in Almere is van start!  

In het groenste deel van Almere start eind dit jaar de bouw het nieuwbouwproject ‘De Groene Eem’. Het project bestaat uit 242 woningen met een gevarieerd aanbod van kleinere rijwoningen, grotere 2 onder 1 kap en vrijstaande woningen. Vaanster zal voor deze woningen een lucht/water warmtepompinstallatie leveren, met de juiste capaciteiten. Dit zorgt voor een hoger wooncomfort. In samenwerking met Vastbouw realiseren we dit project en hebben we bepaald standaard een groot aantal zonnepanelen per woning te plaatsen. De opwekking van de panelen kan worden gebruikt om de stroom van de warmtepomp te voorzien, voor andere apparatuur in de woning of mogelijk zelf het opladen van de elektrische auto. Resterende stroom wordt terug geleverd aan het net. 
 
Een lucht/water warmtepompinstallatie maakt gebruik van buitenluchtenergie. Op het dak van de woning staat het buitendeel van de warmtepomp. Dit buitendeel onttrekt warmte uit de buitenlucht om de woning in de winter te verwarmen en het hele jaar door warm tapwater te leveren. In de zomer zal er met de installatie actief koelen. Dit houdt in dat de warmtepomp zijn werking omdraait en warmte uit de woning via het vloerafgiftesysteem onttrekt en naar de buitenlucht afvoert.  
    
Nieuwsgierig geworden en wilt u kennismaken of een bezoek brengen aan een van onze duurzame energiecentrales? Stuur dan een bericht aan sales@vaanster.nl of neem een kijkje op onze site. 
    
In samenwerking met:     
Ontwikkeling en realisatie: Vastbouw