• Duurzame hernieuwbare energie
  • Bewoners zijn beschermd door de warmtewet
  • Meer dan 200 projecten in exploitatie en beheer
  1. terug

Project

Maarssen, Bisonspoor 332

  • Duurzaam collectief EQw systeem
  • All electric energiesysteem
  • Locatie van voormalig kantoorpand
Bisonspoor 332

Project
Bisonstraat

Type systeem
EQw

Aantal woningen
75

Status
In ontwikkeling

EQw Duurzaam Energiesysteem

De wijk Bisonspoor vormt samen met het NS station en het Bisonspoorcomplex hét interlokale centrum van Maarssen en Maarssenbroek.
Het overdekte winkel- en woningcomplex en de twee parkeergarages werden in 1981 in gebruik genomen.
Het winkel- en kantorencentrum vormt het grootschalige voorzieningencentrum van Maarssenbroek.
Op het complex staan 180 galerijwoningen.

Op de renovatie van het winkelcentrum Bisonspoor en de herontwikkeling van het gebied volgt het opnieuw ontwikkelen van het gebouw Bisonspoor 332. Dit is het pand waar de Bestuursacademie in zat. De herontwikkeling van dit pand zorgt voor de verbinding tussen Bisonspoor en de omliggende wijken.

Stedenbouwkundig kader
In het stedenbouwkundig kader staat dat de maximale hoogte om te bouwen op deze plaats 35 meter is. De vorm van het gebouw is ruimtelijk van opzet. Het ontwerp staat in relatie tot de toekomstige ontwikkeling van het gebouw waar nu het politiebureau is. In Bisonspoor 332 komen appartementen. Hiervan zal minimaal 30% van de woningen voor de sociale sector worden gebouwd. Het gebouw wordt energieneutraal. Op de begane grond, in de plint, kunnen commerciële en maatschappelijke bedrijven komen. Bewoners parkeren hun auto’s onder het gebouw. Ook is hier ruimte voor het stallen van fietsen.

Wilt u meer weten over één van de duurzame energiesystemen voor uw project? We komen graag met u in contact om dit samen te bespreken.