• Duurzame hernieuwbare energie
  • Bewoners zijn beschermd door de warmtewet
  • Meer dan 200 projecten in exploitatie en beheer
  1. terug

Project

Groningen, Karaat

  • Bodemenergie voor verwarmen en koelen
  • Woningen en commerciële ruimtes
  • Na realisatie 30 jaar in exploitatie bij Vaanster
Karaat Oosterhamrikkade

Project
Karaat oosterhamrikkade

Type systeem
WKO

Aantal woningen
77

Status
In ontwikkeling

WKO Duurzaam Energiesysteem

Het project Karaat is ontstaan uit een gemeentelijke prijsvraag, die we hebben gewonnen met onze samenwerkingspartner BPD Ontwikkeling BV. De naam van het appartementengebouw ‘Karaat’ staat voor diamant en goud. Op nog geen 5 minuten van de Groningse binnenstad vind je hier 77 gasloze, energiezuinige nieuwbouwappartementen en 7 commerciële ruimten. Een WKO-systeem (warmte- en koudeopslag) zorgt voor verwarming van het gebouw en warm tapwater. Met robuust gevelmetselwerk en gouden kozijnen is het ontwerp een knipoog naar de authentieke bebouwing in de Oosterparkbuurt.

De appartementen variëren in grootte en hebben een balkon, loggia of juist een groot dakterras. Een deel van de appartementen zijn gekocht door een investeerder, die de appartementen na oplevering zal aanbieden in de vrije sector huur. In het hoge deel van het gebouw – de woontoren – zijn 37 appartementen te koop, bestaande uit 2- en 3-kamerappartementen.

Wilt u meer weten over één van de duurzame energiesystemen voor uw project? We komen graag met u in contact om dit samen te bespreken.