1. terug

's Hertogenbosch, Amazones

  • Status Opgeleverd
  • Type systeemWKO
  • Aantal woningen124
  • Prijswinnend ontwerp BAI verkiezing
  •  3 imposante woontorens
  • Vanaf 2015 in exploitatie

Welkom op deze bewonerspagina, hier vindt je specifieke informatie over Amazones in Den Bosch.

•  WKO installatie levert warmte, koude en verwarming van tapwater

Bij oplevering vindt u onderstaande onderdelen in uw woning:
•  Type energiemeter: Sharky Hydrometer 775

WKO Duurzaam Energiesysteem

De Amazones bestaat uit drie stijlvolle woontorens in een parkachtige omgeving aan de rand van het centrum in 's Hertogenbosch. Elke woontoren biedt onderdak aan 42 appartementen verdeeld over 13 woonlagen. De totale bruto vloeroppervlak is 13.860 m2. De appartementen in de woontorens worden voorzien van warmte, koude en verwarming van tapwater door de gerealiseerde WKO installatie van Vaanster. De appartementen zijn opgeleverd zonder gasaansluiting. 

In 2007 is gestart met het ontwerp van de woontorens, de oplevering van de appartementen vond in 2015 plaats. Sindsdien exploiteert Vaanster de WKO installatie.

De architect, Dok architecten, won in 2015 de BAI (Bosch Architectuur Initiatief) verkiezing voor ‘Beste gebouw’ met de Amazones.  

Ontwikkelaar: Van Wanrooij  
Belegger: Vesteda 

Wil je meer weten over één van de duurzame energiesystemen voor jouw project? We komen graag met je in contact om dit samen te bespreken.

Eigendomsgrens 

De eigendomsgrens geeft aan welke onderdelen Vaanster exploiteert, onderhoudt en eventueel vervangt. De overige onderdelen zijn in eigendom van de woningeigenaar die daarmee ook verantwoordelijk is voor onderhoud en eventueel vervanging. Voor koopwoningen geldt dat je als bewoner zelf de eigenaar van de woning bent. Voor huurwoningen geldt dat de verhuurder de eigenaar van de woning is.

De afbeelding is een schematische weergave van de installatie in jouw woning. Het kan voorkomen dat de onderdelen in jouw woning op een andere manier gepositioneerd zijn.

Heb je vragen? Bekijk de 'Veelgestelde vragen' op deze website. 

Veelgestelde vragen

Storing in levering warmte

Er is een storing in de warmte levering. Dat is vervelend en dat wil je natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben.

Allereerst moet de oorzaak van de storing worden achterhaald, zodat duidelijk wordt wie de storing kan oplossen. De eigendomsgrens geeft aan wie verantwoordelijk is voor de diverse onderdelen. Deze kun je vinden op de pagina van het project waar je woont. 

Wie is verantwoordelijk voor het systeem in mijn woning?

Het antwoord op deze vraag verschilt per project en wordt aangegeven door middel van een eigendomsgrens. Deze kun je opzoeken via het intikken van de postcode op de homepage. Ga naar www.vaanster.nl en voer bovenaan het postcode en huisnummer in. Vervolgens word je doorgestuurd naar de webpagina die hoort bij de ingevoerde postcode. Daar staat een afbeelding met de eigendomsgrens van alle apparatuur in de woning.

Storing in levering koude

Er is mogelijk storing in de levering van koude. Dat is vervelend en dat wil je natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben.

Allereerst moet de oorzaak van de storing worden achterhaald, zodat duidelijk wordt wie de storing kan oplossen. De eigendomsgrens geeft aan wie verantwoordelijk is voor de diverse onderdelen. Deze kun je vinden op de pagina van het project waar u woont. 

Kan ik zelf mijn voorschotbedrag aanpassen?

Ja dat kan. In je persoonlijke account kun je onder het kopje “mijn facturen” je voorschotbedrag aanpassen. Dat is wel binnen een bepaalde marge, omdat het voorschotbedrag wel voldoende moet zijn om de vaste kosten te dekken.

Klik hier om naar jouw persoonlijke account  te gaan en log in om de gegevens aan te passen. Klik op account aanmaken als je voor de eerste keer de pagina gaat bezoeken. 

Storing in levering warm water

Het is vervelend als er geen warm water uit de kraan komt. Het is van belang om vast te stellen: 

  • Of er verminderd warm water is of dat er helemaal geen warm water is. 
  • Of er uit geen enkele kraan (ookwel tappunt genoemd) in de woning warm water komt of dat er een enkele kraan is waaruit geen warm water meer komt.