• Duurzame hernieuwbare energie
  • Bewoners zijn beschermd door de warmtewet
  • Meer dan 200 projecten in exploitatie en beheer
  1. terug

Project

Hoogezand, Atlantaborg II

  • Fluisterstille warmtepomp incl. buffervat a 200 liter in elke woning
  • 4 pv panelen van 320 watt piek per woning
  • Service en onderhoud door Vaanster voor 25 jaar
Atlantaborg II

Project
Atlantaborg II

Type systeem
LWP

Aantal woningen
30

Status
In ontwikkeling

Verdeeld over twee woongebouwen worden 76 appartementen gerealiseerd in Hoogezand. Atlantaborg wordt gefaseerd opgeleverd, het eerste gebouw met 46 appartementen wordt medio 2021 opgeleverd en het andere woongebouw met 30 appartementen zal begin 2022 worden opgeleverd. Elke woning is voorzien van een individuele warmtepomp die gebruik maakt van energie uit de buitenlucht. De energie wordt benut voor het verwarmen van een woning, verwarmen van tapwater en het koelen van een woning. Door middel van een buitenunit wordt de energie uit de buitenlucht onttrokken. De installatie is aangesloten op de comfortabele vloerverwarming waarmee de woning zowel verwarmd als gekoeld kan worden. Het zijn zogeheten 'all electric' woningen, er is geen gasaansluiting. Een groot deel van de elektriciteit die nodig is om te verwarmen, koelen, te ventileren en het huishoudelijk verbruik wordt opgewekt door de eigen PV-panelen op het dak. 
Vaanster verhuurt de warmtepomp en de pv-installatie voor een periode van 25 jaar en neemt daarmee de service en het onderhoud voor die periode op zich.

In samenwerking met: 

Geveke Bouw & ontwikkeling

Wilt u meer weten over één van de duurzame energiesystemen voor uw project? We komen graag met u in contact om dit samen te bespreken.