• Duurzame hernieuwbare energie
  • Bewoners zijn beschermd door de warmtewet
  • Meer dan 200 projecten in exploitatie en beheer
  1. terug

Project

Amstelveen, Biesbosch 225

  • Duurzaam collectief WKO systeem
  • Bodemenergie voor verwarmen en koelen d.m.v. monobron
  • All electric warmte- en koudeopwekking
  • Energiemeter: Kamstrup Multical 403
Biesbosch / TwoTwoFive

Project
Biesbosch 225

Type systeem
WKO

Aantal woningen
276

Status
In ontwikkeling

WKO Duurzaam Energiesysteem

Een leegstaand kantorenpand aan Biesbosch 225 is gesloopt en maakt plaats voor een woongebouw van 18 verdiepingen met 276 huurappartementen met een aantal deelauto’s. Het plan bestaat uit ruim 80% appartementen voor het middeldure segment. De beoogde doelgroepen zijn jongeren, doorstromers, maar ook ouderen die kleiner willen wonen. De ontwikkelaar bouwt een duurzame woontoren.
De nieuwe woontoren is straks goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De recent vernieuwde OV-halte ligt op loopafstand. De ontwikkelaar zorgt voor een aantal elektrische deelauto’s, daardoor zijn minder parkeerplaatsen nodig. In de huurovereenkomst legt de ontwikkelaar vast dat huurders bij mogelijke invoering van betaald parkeren in de wijk niet in aanmerking komen voor een parkeervergunning voor parkeren in openbaar gebied. Zij parkeren op eigen terrein of maken gebruik van deelauto’s.
Het project Biesbosch 225 is aangemeld voor de 'CityDeal Elektrische Deelmobiliteit in Stedelijke Gebiedsontwikkeling'. Zeven steden doen de komende drie jaar ervaring op met de inzet van elektrische deelauto’s bij innovatieve woningbouwprojecten.

Wilt u meer weten over één van de duurzame energiesystemen voor uw project? We komen graag met u in contact om dit samen te bespreken.