• Duurzame hernieuwbare energie
  • Bewoners zijn beschermd door de warmtewet
  • Meer dan 200 projecten in exploitatie en beheer
  1. terug

Project

Middelharnis, Dock187

  • Duurzaam IWP Systeem
  • Inclusief plaatsing 168 PV-panelen
  • Volledig gasloos gebouwd
Dock187

Project
Dock187

Type systeem
WWP

Aantal woningen
23

Status
In ontwikkeling

Dock187 in Middelharnis is een bijzondere wijk in Middelharnis. De gebouwde woningen zijn gefaseerd opgeleverd. Fase 3 van dit project betreft 21 woningen die in 2020 zijn opgeleverd. Vaanster heeft die voorzien van een individuele warmtepomp in combinatie met pv-panelen. Voor de opwekking van warmte en koude is een bodembron geboord. Met deze warmte worden de woningen en tapwater verwarmd. In de zomer hebben de huizen vloerkoeling via de bodembron en warmtepomp. Een groot voordeel dat in de warme zomermaanden bijzonder aangenaam zal zijn.  

Dock187 geheel gasloos gebouwd. Alle woningen zijn voorzien van een energiezuinige en fluisterstille modulerende Alpha Innotec warmtepomp die standaard is voorzien van een ruim 200 liter boilervat. Ruim voldoende om comfortabel te douchen. Voor de verwarming en koeling van de woning is gebruik gemaakt van het afgiftesysteem van Uponor in combinatie met Master-Master regeling. Dit betekent dat elke ruimte individueel regelbaar is. 

In totaal zijn er 168 pv-panelen geplaatst. 

Voor een periode van 25 jaar exploiteert Vaanster de installatie en daarmee worden bewoners voor die periode ontzien van onderhoud en eventueel vervanging van de installatie. Daarnaast profiteren bewoners van de jarenlange ervaring met- en kennis over het opwekken van duurzame energie van Vaanster. 

In samenwerking met:  

Ontwikkelaar: Gebroeders Blokland 

Installateur: Werkendamse Verwarmings Industrie 

Wilt u meer weten over één van de duurzame energiesystemen voor uw project? We komen graag met u in contact om dit samen te bespreken.