• Duurzame hernieuwbare energie
  • Bewoners zijn beschermd door de warmtewet
  • Meer dan 200 projecten in exploitatie en beheer
  1. terug

Project

Aalsmeer, Drie Kolommenplein

  • Duurzaam IWP systeem
  • 168 pv-panelen
  • Volledig gasloos gebouwd
Drie kolommenplein

Project
Drie kolommenplein

Type systeem
LWP

Aantal woningen
28

Status
In ontwikkeling

Aalsmeer had een probleem. Door uitbreiding van het stadhuis is de hoofdingang aan een achtergebied op een parkeerterrein komen te liggen. Opdracht was om van dit parkeerterrein een omgeving te maken, de ingang van het stadhuis waardig. De omgeving van het Drie kolommenplein wordt gekenmerkt door vrijstaande gebouwen van verschillende schaal en uitstraling; stedelijk op het plein, landelijk langs het water. Het plan ligt op het breukvlak van die twee verschillende karakteristieken. Dit verschil is dan ook uitgangspunt voor het ontwerp geworden.
Een aantal woongebouwen op een rij verbindt de twee openbare ruimten achter het stadhuis. Aan deze kant zijn het stevige volumes, tweemaal recht, driemaal rond, in schaal en maat afgestemd op het stadhuis, met een krachtige uitstraling. Verdiepingshoge houten panelen als waren het sluisdeuren wisselen hoge openslaande deuren af in een ongeordend ritme. Aan de waterzijde zijn de gebouwen ingetogen en teruggetrokken van karakter. De zinken dak- en vloeroverstekken buigen naar de aarde, hebben een landelijke uitstraling en beschermen tegen felle zon en inkijk. Uitgaande van de doelgroep - ouderen met hoger dan gemiddeld inkomen - worden per woonlaag slechts drie woningen gemaakt. Een ruime hal centraal in de woning ontsluit alle leefruimtes die onderling langs de gevel met schuifwanden kunnen worden verbonden.

Wilt u meer weten over één van de duurzame energiesystemen voor uw project? We komen graag met u in contact om dit samen te bespreken.