• Duurzame hernieuwbare energie
  • Bewoners zijn beschermd door de warmtewet
  • Meer dan 200 projecten in exploitatie en beheer
  1. terug

Project

Eindhoven, EDGE Lichthoven fase 2

  • Duurzaam collectief WKO systeem
  • BREAAM excellent certificaat
  • Wonen en werken in één gebouw
EDGE Lichthoven fase 2

Project
EDGE Lichthoven fase 2

Type systeem
WKO

Aantal woningen
175

Status
In ontwikkeling

WKO Duurzaam Energiesysteem

In Eindhoven, op de strook ten oosten van het Stationsplein tot aan de Dommel waar ooit het postkantoor stond, ontstaat een nieuw stukje stad met de naam Lichthoven. Lichthoven bestaat uit twee ontwikkelingen - fase 1 en fase 2. AM is eigenaar en ontwikkelaar van fase 1. Dit is het gebied tussen Stationsplein en het openbare parkeerterrein van de gemeente Eindhoven. Fase 2 ligt ten oosten van fase 1. Deze locatie wordt door Edge Technologies ontwikkeld en valt dus buiten de plannen die wij op deze website toelichten.

Eén van de nieuwe projecten in dit gebied is project EDGE Eindhoven. Het gebouw wordt ontwikkeld door EDGE; een projectontwikkelaar gespecialiseerd in een nieuwe generatie innovatieve gebouwen die de gezondheid en het welzijn van gebruikers en onze planeet op de eerste plaats zet. EDGE herdefinieert de moderne werkplek als een inspirerende driver voor gezondheid, duurzaamheid en innovatie.

De aanpak van EDGE is gebaseerd op het streven naar beperking van de uitstoot van broeikasgassen en materiaalverspilling. Dit doet EDGE op basis van vier pijlers: welzijn, duurzaamheid, design en technologie. Dit sluit naadloos aan op de ambitie van de stad Eindhoven om een leefbare, gezonde en klimaat adaptieve stad te zijn als basis voor een sterk vestigingsklimaat in het kloppende hart van de Brainport.

Wilt u meer weten over één van de duurzame energiesystemen voor uw project? We komen graag met u in contact om dit samen te bespreken.