1. terug

Diemen, Holland park west

  • Status In ontwikkeling
  • Type systeemWKO/EQw
  • Aantal woningen716
  • Hybride WKO - EQw systeem
  • Gebiedsontwikkeling met appartementen én commerciële ruimtes
  • EPC woningen = 0,0

Van harte gefeliciteerd met jouw nieuwe woning. 
Hier vindt je specifieke informatie over Holland Park West in Diemen. 

Vaanster wenst je veel woonplezier in Holland Park West. 

EQw Duurzaam Energiesysteem

In gemeente Diemen wordt gebouwd aan een toekomstbestendige, duurzame en groene woonwijk: Holland Park West. Dit is één van de vier buurten waar Holland Park uit bestaat. Het project betreft een gebiedsontwikkeling met diverse bouwfases waar in totaal maar liefst 700 appartementen en commerciële ruimtes worden gerealiseerd. Er wordt een collectief hybride WKO - EQw systeem ontwikkeld die warmte, koude en verwarming van tapwater gaat leveren aan het hele project Holland Park West.

Het hybride energiesysteem is volledig elektrisch en benut zowel bodemenergie als energie uit de buitenlucht voor het verwarmen en koelen van de woningen en andere ruimtes. Elke woning en commerciële ruimte wordt voorzien van een afleverset. Ook wordt er een collectieve PV installatie van 1400 kWp gerealiseerd. De elektriciteit die daarmee wordt opgewekt is meer dan jaarlijks voor de totale opwekking van warmte en koude is benodigd en daarmee is de opwekking energieneutraal!

De duurzaamheidsambities voor Holland Park West zijn bijzonder hoog en Vaanster is dan ook zeer verheugd hieraan bij te kunnen dragen. De EPC van de woningen is 0,0. Dit betekent dat alle energie die nodig is voor verwarming, koeling, ventilatie en verwarming van water duurzaam is opgewekt. Toekomstbestendig en duurzaam!   
  
De bouw van Holland Park West is in 2021 van start gegaan. De woningen zullen vanaf 2022 en in de daaropvolgende jaren jaren gefaseerd worden opgeleverd.
Na het ontwikkelen en realiseren van de energie-installatie zal Vaanster voor een periode van 30 jaar de levering van warmte en koude aan alle afnemers verzorgen.

In samenwerking met: 

Dura Vermeer Vastgoed B.V.

BPD Gebiedsontwikkeling

Gemeente Diemen

Wil je meer weten over één van de duurzame energiesystemen voor jouw project? We komen graag met je in contact om dit samen te bespreken.

Eigendomsgrens

De eigendomsgrens geeft aan welke onderdelen Vaanster exploiteert, onderhoudt en eventueel vervangt. De overige onderdelen zijn in eigendom van de woningeigenaar die daarmee ook verantwoordelijk is voor onderhoud en eventueel vervanging. Voor koopwoningen geldt dat je als bewoner zelf de eigenaar van de woning bent. Voor huurwoningen geldt dat de verhuurder de eigenaar van de woning is.

De afbeelding is een schematische weergave van de installatie in jouw woning. Het kan voorkomen dat de onderdelen in jouw woning op een andere manier gepositioneerd zijn.

Heb je vragen? Bekijk de 'Veelgestelde vragen' op deze website. 

Veelgestelde vragen

Storing in levering warmte

Er is een storing in de warmte levering. Dat is vervelend en dat wil je natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben.

Allereerst moet de oorzaak van de storing worden achterhaald, zodat duidelijk wordt wie de storing kan oplossen. De eigendomsgrens geeft aan wie verantwoordelijk is voor de diverse onderdelen. Deze kun je vinden op de pagina van het project waar je woont. 

Wie is verantwoordelijk voor het systeem in mijn woning?

Het antwoord op deze vraag verschilt per project en wordt aangegeven door middel van een eigendomsgrens. Deze kun je opzoeken via het intikken van de postcode op de homepage. Ga naar www.vaanster.nl en voer bovenaan het postcode en huisnummer in. Vervolgens word je doorgestuurd naar de webpagina die hoort bij de ingevoerde postcode. Daar staat een afbeelding met de eigendomsgrens van alle apparatuur in de woning.

Storing in levering koude

Er is mogelijk storing in de levering van koude. Dat is vervelend en dat wil je natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben.

Allereerst moet de oorzaak van de storing worden achterhaald, zodat duidelijk wordt wie de storing kan oplossen. De eigendomsgrens geeft aan wie verantwoordelijk is voor de diverse onderdelen. Deze kun je vinden op de pagina van het project waar u woont. 

Kan ik zelf mijn voorschotbedrag aanpassen?

Ja dat kan. In je persoonlijke account kun je onder het kopje “mijn facturen” je voorschotbedrag aanpassen. Dat is wel binnen een bepaalde marge, omdat het voorschotbedrag wel voldoende moet zijn om de vaste kosten te dekken.

Klik hier om naar jouw persoonlijke account  te gaan en log in om de gegevens aan te passen. Klik op account aanmaken als je voor de eerste keer de pagina gaat bezoeken. 

Storing in levering warm water

Het is vervelend als er geen warm water uit de kraan komt. Het is van belang om vast te stellen: 

  • Of er verminderd warm water is of dat er helemaal geen warm water is. 
  • Of er uit geen enkele kraan (ookwel tappunt genoemd) in de woning warm water komt of dat er een enkele kraan is waaruit geen warm water meer komt.