• Duurzame hernieuwbare energie
  • Bewoners zijn beschermd door de warmtewet
  • Meer dan 200 projecten in exploitatie en beheer
  1. terug

Project

Diemen, Holland park west

  • Hybride WKO - EQw systeem
  • Gebiedsontwikkeling met appartementen én commerciële ruimtes
  • EPC woningen = 0,0
Holland park west

Project
Holland park west

Type systeem
WKO/EQw

Aantal woningen
716

Status
In ontwikkeling

EQw Duurzaam Energiesysteem

WKO Duurzaam Energiesysteem

In gemeente Diemen wordt gebouwd aan een toekomstbestendige, duurzame en groene woonwijk: Holland Park West. Dit is één van de vier buurten waar Holland Park uit bestaat. Het project betreft een gebiedsontwikkeling met diverse bouwfases waar in totaal maar liefst 700 appartementen en commerciële ruimtes worden gerealiseerd. Er wordt een collectief hybride WKO - EQw systeem ontwikkeld die warmte, koude en verwarming van tapwater gaat leveren aan het hele project Holland Park West.

Het hybride energiesysteem is volledig elektrisch en benut zowel bodemenergie als energie uit de buitenlucht voor het verwarmen en koelen van de woningen en andere ruimtes. Elke woning en commerciële ruimte wordt voorzien van een afleverset. Ook wordt er een collectieve PV installatie van 1400 kWp gerealiseerd. De elektriciteit die daarmee wordt opgewekt is meer dan jaarlijks voor de totale opwekking van warmte en koude is benodigd en daarmee is de opwekking energieneutraal!

De duurzaamheidsambities voor Holland Park West zijn bijzonder hoog en Vaanster is dan ook zeer verheugd hieraan bij te kunnen dragen. De EPC van de woningen is 0,0. Dit betekent dat alle energie die nodig is voor verwarming, koeling, ventilatie en verwarming van water duurzaam is opgewekt. Toekomstbestendig en duurzaam!   
  
De bouw van Holland Park West is in 2021 van start gegaan. De woningen zullen vanaf 2022 en in de daaropvolgende jaren jaren gefaseerd worden opgeleverd.
Na het ontwikkelen en realiseren van de energie-installatie zal Vaanster voor een periode van 30 jaar de levering van warmte en koude aan alle afnemers verzorgen.

In samenwerking met: 

Dura Vermeer Vastgoed B.V.

BPD Gebiedsontwikkeling

Gemeente Diemen

Wilt u meer weten over één van de duurzame energiesystemen voor uw project? We komen graag met u in contact om dit samen te bespreken.