• Duurzame hernieuwbare energie
  • Bewoners zijn beschermd door de warmtewet
  • Meer dan 200 projecten in exploitatie en beheer
  1. terug

Project

Zaandam, Inverdan

  • In 2012 'Prix d'Excelence' ontvangen (FIABCI NL)
  • Woningen gasloos opgeleverd
  • Inclusief 22.000 m2 commerciële ruimte
Inverdan

Project
Inverdan

Type systeem
WKO

Aantal woningen
198

Status
Opgeleverd

WKO Duurzaam Energiesysteem

De naam van het stedenbouwkundig masterplan voor het centrum van Zaandam heet ‘Inverdan'. Hiertoe behoren onder andere het multifunctionele gebouw ‘Hermitage’, woontoren ‘Saentoren’ en woontoren ‘Kop Noordsche Bos’, ookwel ‘Romanov’ genoemd. Alle 209 woningen en 22.000 m2 commerciële ruimten die hiertoe behoren worden verwarmd en gekoeld door de duurzame WKO installatie van Vaanster. Ook de warmte voor warm tapwater is daarvan afkomstig. In 2010 vond de oplevering van de woningen en de commerciële ruimtes plaats en voor een periode van 30 jaar exploiteert Vaanster de WKO installatie.  

Kenmerkend voor het centrum is de Zaansgroene kleur van de (meeste) gebouwen. De oud-Hollandse uitstraling en de vele verschijningsvormen van de gebouwen zijn uniek en geven het centrum van Zaandam haar karakter. Naast deze uiterlijke kenmerken zijn de woningen gebouwd met grote focus op comfort voor de bewoner. Woningen zijn gasloos opgeleverd en worden door een comfortabele vloerverwarming en –koeling voorzien van warmte en koude.  

Inverdan is meer dan eens in de prijzen gevallen. In 2014 heeft het plan de ‘Arie Keppler prijs’ gewonnen in de categorie ruimtelijke ordening. De Arie Keppler Prijs is dé prijs voor ruimtelijke kwaliteit in Noord-Holland.  
Op de Provada in 2012 heeft Inverdan de STiB Award uitgereikt gekregen. Dit is een prijs voor de meest succesvolle gebiedsversterking en is een initiatief van WPM Groep/Vastgoedmarkt.  
Daarnaast heeft het plan in 2012 de ‘Prix d’Excellence’ van de Nederlandse afdeling van Fiabci ontvangen, een netwerk van internationale vastgoedontwikkelaars. 

In samenwerking met: 

  • AM 
  • Multi Vastgoed 
  • PPHP Sjoerd Soeters, Boparai Associates Architekten 

Wilt u meer weten over één van de duurzame energiesystemen voor uw project? We komen graag met u in contact om dit samen te bespreken.