1. terug

Zaandam, Inverdan

 • Status Opgeleverd
 • Type systeemWKO
 • Aantal woningen198
 • In 2012 'Prix d'Excelence' ontvangen (FIABCI NL)
 • Woningen gasloos opgeleverd
 • Inclusief 22.000 m2 commerciële ruimte

Welkom op deze bewonerspagina, hier vindt je specifieke informatie over Inverdan in Zaandam.

•  WKO installatie levert warmte, koude en verwarming van tapwater

Bij oplevering vindt je onderstaande onderdelen in uw woning:
• Type energiemeter: Kamstrup Multical 403

WKO Duurzaam Energiesysteem

De naam van het stedenbouwkundig masterplan voor het centrum van Zaandam heet ‘Inverdan'. Hiertoe behoren onder andere het multifunctionele gebouw ‘Hermitage’, woontoren ‘Saentoren’ en woontoren ‘Kop Noordsche Bos’, ookwel ‘Romanov’ genoemd. Alle 209 woningen en 22.000 m2 commerciële ruimten die hiertoe behoren worden verwarmd en gekoeld door de duurzame WKO installatie van Vaanster. Ook de warmte voor warm tapwater is daarvan afkomstig. In 2010 vond de oplevering van de woningen en de commerciële ruimtes plaats en voor een periode van 30 jaar exploiteert Vaanster de WKO installatie.  

Kenmerkend voor het centrum is de Zaansgroene kleur van de (meeste) gebouwen. De oud-Hollandse uitstraling en de vele verschijningsvormen van de gebouwen zijn uniek en geven het centrum van Zaandam haar karakter. Naast deze uiterlijke kenmerken zijn de woningen gebouwd met grote focus op comfort voor de bewoner. Woningen zijn gasloos opgeleverd en worden door een comfortabele vloerverwarming en –koeling voorzien van warmte en koude.  

Inverdan is meer dan eens in de prijzen gevallen. In 2014 heeft het plan de ‘Arie Keppler prijs’ gewonnen in de categorie ruimtelijke ordening. De Arie Keppler Prijs is dé prijs voor ruimtelijke kwaliteit in Noord-Holland.  
Op de Provada in 2012 heeft Inverdan de STiB Award uitgereikt gekregen. Dit is een prijs voor de meest succesvolle gebiedsversterking en is een initiatief van WPM Groep/Vastgoedmarkt.  
Daarnaast heeft het plan in 2012 de ‘Prix d’Excellence’ van de Nederlandse afdeling van Fiabci ontvangen, een netwerk van internationale vastgoedontwikkelaars. 

In samenwerking met: 

 • AM 
 • Multi Vastgoed 
 • PPHP Sjoerd Soeters, Boparai Associates Architekten 

Wil je meer weten over één van de duurzame energiesystemen voor jouw project? We komen graag met je in contact om dit samen te bespreken.

Eigendomsgrens

De eigendomsgrens geeft aan welke onderdelen Vaanster exploiteert, onderhoudt en eventueel vervangt. De overige onderdelen zijn in eigendom van de woningeigenaar die daarmee ook verantwoordelijk is voor onderhoud en eventueel vervanging. Voor koopwoningen geldt dat je als bewoner zelf de eigenaar van de woning bent. Voor huurwoningen geldt dat de verhuurder de eigenaar van de woning is.

De afbeelding is een schematische weergave van de installatie in jouw woning. Het kan voorkomen dat de onderdelen in jouw woning op een andere manier gepositioneerd zijn.

Heb je vragen? Bekijk de 'Veelgestelde vragen' op deze website. 

Veelgestelde vragen

Storing in levering warmte

Er is een storing in de warmte levering. Dat is vervelend en dat wil je natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben.

Allereerst moet de oorzaak van de storing worden achterhaald, zodat duidelijk wordt wie de storing kan oplossen. De eigendomsgrens geeft aan wie verantwoordelijk is voor de diverse onderdelen. Deze kun je vinden op de pagina van het project waar je woont. 

Wie is verantwoordelijk voor het systeem in mijn woning?

Het antwoord op deze vraag verschilt per project en wordt aangegeven door middel van een eigendomsgrens. Deze kun je opzoeken via het intikken van de postcode op de homepage. Ga naar www.vaanster.nl en voer bovenaan het postcode en huisnummer in. Vervolgens word je doorgestuurd naar de webpagina die hoort bij de ingevoerde postcode. Daar staat een afbeelding met de eigendomsgrens van alle apparatuur in de woning.

Storing in levering koude

Er is mogelijk storing in de levering van koude. Dat is vervelend en dat wil je natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben.

Allereerst moet de oorzaak van de storing worden achterhaald, zodat duidelijk wordt wie de storing kan oplossen. De eigendomsgrens geeft aan wie verantwoordelijk is voor de diverse onderdelen. Deze kun je vinden op de pagina van het project waar u woont. 

Kan ik zelf mijn voorschotbedrag aanpassen?

Ja dat kan. In je persoonlijke account kun je onder het kopje “mijn facturen” je voorschotbedrag aanpassen. Dat is wel binnen een bepaalde marge, omdat het voorschotbedrag wel voldoende moet zijn om de vaste kosten te dekken.

Klik hier om naar jouw persoonlijke account  te gaan en log in om de gegevens aan te passen. Klik op account aanmaken als je voor de eerste keer de pagina gaat bezoeken. 

Storing in levering warm water

Het is vervelend als er geen warm water uit de kraan komt. Het is van belang om vast te stellen: 

 • Of er verminderd warm water is of dat er helemaal geen warm water is. 
 • Of er uit geen enkele kraan (ookwel tappunt genoemd) in de woning warm water komt of dat er een enkele kraan is waaruit geen warm water meer komt.