• Duurzame hernieuwbare energie
  • Bewoners zijn beschermd door de warmtewet
  • Meer dan 200 projecten in exploitatie en beheer
  1. terug

Project

Leiden, Lorentz

  • Onderdeel van de duurzaamste kilometer van NL
  • BREEAM Very Good certificaat ontvangen
  • PV panelen toegepast

Project
Lorentz

Type systeem
WKO

Aantal woningen
167

Status
Opgeleverd

WKO Duurzaam Energiesysteem

Tegenover het station van Leiden is in 2020 Lorentz gebouw en opgeleverd. Het is een mutlifunctioneel gebouw en tevens "poort" naar de binnenstad. Het gebouw behelst 50.000 m2 waarvoor Vaanster een WKO installatie heeft gerealiseerd die nu wordt geëxploiteerd. Voor het vier lagen tellend gebouw levert Vaanster duurzame warmte, koude en verwarming van tapwater aan onder andere winkels, kantoren en horecagelegenheden. Ook de twee woontorens met 167 huurappartementen en een aantal penthouses maken gebruik van de duurzame installatie.

BREEAM-certificaat

De koude- en warmteterugwinning sluit naadloos aan bij de andere milieuvriendelijke maatregelen, zoals zonnepanelen (pv panelen), een groen dak en een zuinige lift, die bij de bouw van Lorentz zijn aangebracht. Voor onder meer deze duurzame investeringen ontvingen de projectontwikkelaars het BREEAM ‘Very Good’ certificaat. Het BREEAM-instrument meet en beoordeelt duurzaamheid van onder meer nieuwe en bestaande gebouwen. 

Wilt u meer weten over één van de duurzame energiesystemen voor uw project? We komen graag met u in contact om dit samen te bespreken.