• Duurzame hernieuwbare energie
  • Bewoners zijn beschermd door de warmtewet
  • Meer dan 200 projecten in exploitatie en beheer
  1. terug

Project

Heemstede, Nieuw Overbos

  • Zorg- en woonfunctie
  • Totale BVO = 28.000 m2
  • Ook comfortkoeling
Nieuw Overbos

Project
Nieuw Overbos

Type systeem
WKO

Aantal woningen
97

Status
Opgeleverd

WKO Duurzaam Energiesysteem

In 2014 is Nieuw Overbos opgeleverd. Dit luxueuze appartementencomplex met 97 appartementen bestaat uit drie gebouwen: de Beuk, de Linde en de Denne. Naast appartementen die in de vrije sector worden verhuurd, is er ook een woonzorgcentrum gevestigd voor mensen die zorg/verpleging nodig hebben. Totale bruto vloeroppervlak is 28.000 m2. 

Aan alle appartementen levert Vaanster warmte, koude en verwarming van tapwater door middel van een WKO installatie. Lees hier meer over de WKO installatie.  

De WKO installatie bestaat uit drie primaire componenten: 1. Bronneninstallatie 2. Warmtepompen 3. Centrale verwarming. Er is 1 warme en 1 koude bron geboord (doubletsysteem) die op de gebouwinstallatie is aangesloten. De technische ruimte is in de kelder van het gebouw gerealiseerd. Daar staan o.a. de warmtepompen en buffervaten opgesteld. Tapwater wordt centraal verwarmd.  

Vaanster exploiteert de WKO installatie voor een periode van 30 jaar. 

Ontwikkelaars: Syntrus Achmea, AM & zorgorganisatie Sint Jacob 

Architect: Van Veen Architecten 

Wilt u meer weten over één van de duurzame energiesystemen voor uw project? We komen graag met u in contact om dit samen te bespreken.